Inlägg från: Anonym (torris) |Visa alla inlägg
  • Anonym (torris)

    Prattråd för oss med psoriasis

    Skönt att ha em egen snacktråd och gärna här där man kan vara anonym tycker jag ...

  • Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis
  • Anonym (torris)

    Tror att psoriasisen kan påverkas av menscykeln så antagligen även av amningshormoner?

  • Anonym (torris)

    Wow, låter coolt det där med naturapotekts krämer och shampoon. har jag aldrig provat. Fick fungoral utskrivet av läkare för någa år sen, alltså mjällshampoo, men håret blev otroligt glanslöst och det hade ingen inverkan på min psoriasis i hårbotten, så det kändes värdelöst och sen dess har jag inte trott att mjällshampon kunde hjälpa.

    Har alla här inne fått konstaterad psoriasis (dvs att det inte är något annat ekesem)? *Jag menar inte att andra inte är välkomna såklart , men vill gärna höra att de som rekommenderar olika saker att det verkligen är psoriasis vi har allihopa så man inte sticker iväg och köper något som egentligen hjälpte mot atopiskt eksem ...

  • Anonym (torris)

    Någon annan som är livrädd för att få värsta utbrotten som inte går över?

    Jag har fått så himla mycket på armbågarna de sista åren ... har ALDRIG kortärmat ens på sommaren , fasar för den dag det inte går att dölja med kläder längre *måtte den aldrig komma*!

  • Anonym (torris)

    bettangirl - hur sminkar du över det?
    Jag lyckades få huden på armbågarna fin till vårt bröllop. jag smörjde som f-n med daivobet, samt använde plattor, och solade jättemycket utomhus den sommaren. Men huden är ju bara fin i typ en dag sen kommer nya hudlager på en gång ...

    Nån fler som har nagelpsoriasis förresten?

  • Anonym (torris)

    megastark morotsjuice

    Armbågarna är väl trol psoriasis, det är ju ett klassiskt ställe tyvärr ...!

    Vem rådde dig att dricka morotsjuice förresten? Kanske man skulle prova.

  • Anonym (torris)

    ja, jag avskyr morotsjuice!! synd att vi inte snackar tomatjuice, det kan jag dricka litervis av

  • Anonym (torris)

    plattor = ser ut som stora compeedplåster ca 10*10cm. jag fick utskrivet av min hudläkare ursprungligen att använda med elocon under (sk ocklusion tror jag), men funkar bra för att tex hindra sig själv från att klia. De finns receptfria på apoteket tror jag men är superdyra. om man får dem utskrivna går de emellertid som sk "hjälpmedel" och är gratis...!

  • Anonym (torris)

    Vombell skrev 2009-01-14 16:02:25 följande:


    Hallå i tråden får jag vara med? Har haft psoriasis sedan jag gick i åttan dvs i 17 år nu Undrar om någon har testat sputorna som finns? Ska läsa bakåt i tråden nu
    har läst att invärtes medicin är i "sista hand" pga av biverkningar, men är inte helt hundra på det. Man kanske måste vara rätt illa däran innan det blir tal om dem, eller? Vet du mer om sprutor?
  • Anonym (torris)

    Vombell skrev 2009-01-14 21:27:03 följande:


    Sådana plattor har jag också haft! Massor Blev faktiskt bättre men huden under blir så jättetunn och ömtålig enligt mig.
    Håller helt med. min hud blir liksom skinnflådd under, men det kan vara bra att ta till ibland när man tex inte kan sluta klia.

    Jag kan nämligen inte sluta klia! På armbågarna och i hårbotten! Det kliar så in i h-vete, plus att det blir en dålig vana att jämt sitta och riva sig. Sen lossnar det ju flagor spec från hårbotten när man gör det (superofräscht!). Hur är det med er andra, hur håller ni er från att krafsa?
Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis