• Anonym
    Äldre 30 Dec 17:09
    32282 visningar
    167 svar
    167
    32282

    Prattråd för oss med psoriasis

    Jag skulle gärna vilja veta om någon annan har fått skov i samband med amning. Jag har en 2-månaders. Fick inget speciellt under graviditeten men nu under amningen blir det värre och värre ...

  • Anonym
    Äldre 4 Jan 21:58
    #3

    hur mycket psoriasis har ni? kan ni smörja er med salvorna när ni är gravida?
    jag har inte varit till doktorn men är nästan 100% säker på att det är psoriasis jag har.
    har utslag som är torra och kliar med fjäll på knän,underben,armbågar och hårbotten mm

  • Anonym
    Äldre 5 Jan 12:44
    #4

    jag har på armbågar, knän, hårbotten, naveln, pubeshåret, öronen och naglarna.
    kunde inte smörja under graviditeten, hade daivobetsalva och det var absolut no no under grav. betnovat för hårbotten fick jag olika besked om. min hudläkare sa att det var okej i måttliga doser, men läkaren påmvc avrådde helt. så jag a vnände det inte alls.


    Anonym skrev 2009-01-04 21:58:22 följande:
    hur mycket psoriasis har ni? kan ni smörja er med salvorna när ni är gravida? jag har inte varit till doktorn men är nästan 100% säker på att det är psoriasis jag har. har utslag som är torra och kliar med fjäll på knän,underben,armbågar och hårbotten mm
    jag tycker absolut du ska gå till läkare och kolla uppd det. är du gravid nu? annars finns det ju hjälp att få!!
  • Anonym
    Äldre 5 Jan 14:53
    #10

    japp jag är gravid nu så jag avvaktar väl tills jag fått bebben vill inte riskera att använda nåt som kanske inte är bra för den. måste ni smörja er dagligen året om eller går det som i skov?

  • Anonym
    Äldre 21 Jan 08:36
    #50

    Jag har psoriais sedan 3 år tillbaka . Nu är jag värre än någonsin men det kan nog bero på all stress och krav som finns i min omgivning nu när jag pluggar och har flera småbarn hemma. Jag mår inte så bra heller...
    Använder dagligen Canoderm över hela kroppen och elocon på de värsta fläckarna. Nu har jag över hela ryggen, smalbenen, bröstet och någon enstaka liten fläck på armarna och låren. Kliar i hårbotten så jag har säkert där också. Brukar sola på hudkliniken men den tiden och lusten finns inte alls nu.
    Mina uttslag börjar också med små prickar som sedan växer och blir större och större. Men jag märker ingen större skillnad kring mens. Jag äter inga hormoner alls vilket är skönt.

    Brukar ni sola i solarium? Det är konstigt för även om fläckarna inte försvinner så känner man sig lite piggare och snyggare.
    Jag har testat BUS men det funkar ju inte när man har torra fläckar överallt

Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis