Inlägg från: Vombell |Visa alla inlägg
  • Vombell

    Prattråd för oss med psoriasis

    Hallå i tråden får jag vara med? Har haft psoriasis sedan jag gick i åttan dvs i 17 år nu

    Undrar om någon har testat sputorna som finns? Ska läsa bakåt i tråden nu

  • Vombell

    Sådana plattor har jag också haft! Massor Blev faktiskt bättre men huden under blir så jättetunn och ömtålig enligt mig.

    Angående sprutorna så var det en artikel i Allers eller någon annan liknande tidning. Mamma hittade den och visade mig. Kvinnan i artikeln var helt besvärsfri och tog en spruta varannan vecka. Jag ska kontakta min hudläkare någon dag och höra efter vad som krävs för att få det.

    Ang graviditet och amning så har jag varit helt fri från psoriasis under alla mina fem graviditeter. Dock har det långsamt kommit tillbaka efter förlossningen. Har en dotter på 10 mån och bara 3 dagar efter att hon föddes så kom det tillbaka på en gång med mer än någonsin Har nu massor av fläckar och även lite större områden. Har även haft ledproblem s.k psoriasisartrit.

  • Vombell

    Nja, kopparspiral innehåller inga hormoner.. Däremot så går ju sjukdomen i skov, dvs den blir sämre i vissa perioder och bättre i andra. För mig blir det alltid sämre på hösten och sedan håller det sig rätt dåligt under vintern för att bli bättre framåt våren. Stress har en inverkan också.

  • Vombell

    Anonym (Trötter) skrev 2009-01-15 13:32:26 följande:


    Är det så att det kan "slå ut"/ komma skov när man inte mår så bra typ är stressad tex. Har haft en lite tuff höst och har dessutom blött massor av kopparspiralen så min kropp mår nog inge vidare...
    Absolut! Så får jag alltid när det är mycket runt omkring. Stress och sjukdom ger skov.
  • Vombell

    Jag har också solat i dessa speciella solarier för hudproblem och jag kan säga att det är den bästa beh för mig! Psoriasis brukar försvinna efter ett tag eller i alla fall bli mycket mycket mindre och bättre. Sedan blir man ju brun också Vi har sån tur att vårdcentralen på min ort har ett solarium där, förr fick jag åka till Hudkliniken och det är 3 mil enkel resa och med tanke på att solningen ska ske minst 3 ggr/vecka för att ha någon verkan så fungerade det inte rent praktiskt.

  • Vombell

    Anonym (fläckisen) skrev 2009-01-28 11:10:56 följande:


    Idag ska jag íväg till hudkliniken för att jag behöver börja på solbehandling...det är bara att inse fast att det är stressigt och ont om tid att åka dit 3ggr/v.Men jag ska först bli bedömd av en läkare som ska titta på mina fläckar som är som värst nu på bröstet. Förra gången som jag var där så fick jag ligga helt naken raklång på en brits medan den manliga läkaren gick igenom fläck för fläck Tyckte att detta kändes kränkande och ser inte fram emot dagens besök..Men brukar man alltid få visa sig naken och har ni några salvor att rekommendera då jag nu bara har kört med Canoderm. Har tidigare kört med Daivobet så jag måste be att läkaren skriver ut det också.Tittar läkaren igenom håret också? Jag har nämligen fått klåda och torr hårbotten men ser ju inte själv om det är ps.
    Va! Helt näck! Skulle jag aldrig gått med på. Som mest har jag dragit upp tröjan och dragit ner byxorna en bit. Varför i hela fridens namn ska de gå igenom varenda fläck? Jag menar, de ser ju ilkadana ut nästan. Be dem titta i hårbotten också om de inte gör det.
  • Vombell

    Min mamma fick tips om massa kosttillägg och vitaminer man skulle stoppa i sig när jag var i yngre tonåren. Var dyrt, mina föräldrar hade INTE mycket pengar och många barn, men hon ville så gärna hjälpa mig att hon köpte dessa ändå. Så snäll... kommer inte ihåg allt men det var i alla fall kapslar med olja från Jättenattljusblomman (eller ngt sånt) och sedan ngt pulver som skulle blandas i fil. Skitäckligt minns jag. Sedan var det zinktabletter och magnesium. Höll på med detta rätt länge men jag upplevde tyvärr ingen förbättring

Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis