Inlägg från: Anonym (fläckisen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fläckisen)

    Prattråd för oss med psoriasis

    Anonym (Torrisen) skrev 2009-02-27 16:08:40 följande:


    Jag ska göra ett försök att göra mitt liv drägligare genom att jag har bestämt mig för att lägga en massa energi på min hälsa nu under våren. Har faktiskt tänkt starta på måndag och försöka "börja ett nytt liv" i mars och april. Min plan är att fokusera på att äta bra (för min del blir det lågt GI och mycket vegetariskt), ev prova att äta mindre gluten och dessutom börja motionera mer. Ska sikta på 10000 steg/dag och kanske se om jag kan hitta någon yoga, qi gong eller tai chi någonstans.Har också tänkt gå och klippa mig, färga håret, boka tid för en ansiktsbehandlig edyl och kanske unna mig något annat lyxigt onödigt. Funderar också på att ta en sväng till hälsokosten och börja med något vitamintillskott. Förutom det ska jag börja med två veckors klanderfri insmörjning med Daivonex och Proyless, byta till Zona (som jag aldrig har testat) och sedan får jag väl helt enkelt se hur huden verkar må.Låter som många planer, men jag har haft sikte på det här sedan årsskiftet och jag tror att det här kan vara bra för mig.Andra idéer?
    Det låter ju toppen! Hälsan är en otroligt viktig del för psoriasisen och det är väl därför som den är i skov hos mig nu
    När man får göra sig fin så mår man genast bättre.
  • Anonym (fläckisen)

    Nej jag är under utredning för min hälsa dvs gallblåsan och magen och tills dess får jag stå ut med smärta och sämre kost vilket gör att min psoriasis blivit sämre. Stressen i vardagen med flera småbarn gör ju inte heller saken bättre. Men till sommaren hoppas jag att läkarna vet vad som gör att jag har smärta och då kan jag också sola så huden blir brunare och finare. Så jag längtar tills dess=)

  • Anonym (fläckisen)

    Jag skippar solningen idag då jag är lite halvrisig och har åkt på en förkylning. Är det ok att sola fast man är förkyld med snuva,hosta och allmänt hängig men inte har feber? Är uppe i nästan 3 minuter nu så jag tycker att jag har blivit lite brunare, skönt! Har envisa fläckar fram på brösten som inte riktigt vill tona av och det kommer upp nya små röda blemmor hela tiden Känns lite tröstlöst faktiskt. Jag ska även nu gå över till att använda Daivobeten varannan dag men det är ganska skönt att slippa kletet nu varenda kväll.
    Enligt läkaren så fick jag inte ha daivobet på brösten och i ljumskarna men försvinner de verkligen av enbart solandet?

    Sedan tänkte jag börja sola i solarium för att hålla lite brunhet kvar till sommaren men hur nära inpå kan jag börja med det? Strålarna från solbehandlingen går ju ner djupt och lägger grunden för ev. solbränna eller hur det är väl därför som man inte får gå på solarium samtidigt med solbehandlingen för då kan man bränna sig rejält.

    Har köpt frisörschampo och det har jag fått klåda av i min torra hårbotten . Mitt hår är så torrt och risigt och skulle behöva ett bra, vårdande schampo som även mildrar klådan i hårbotten. Har ni tips på något sådant?

    Anonym (H) skrev 2009-03-09 08:30:15 följande:


    hejhär e en till me psoriasist, jag har det på tre av mina naglar. dom mistänker att jag har psoriasisatrit fast väldigt mild sådan.E d någon som har tips på hur man ska behandla psoriasis på naglarna?
    Önskar att jag kunde ge dig tips men tyvärr så kan jag inte det men hoppas att någon annan kan det här inne!! Välkommen till tråden!
  • Anonym (fläckisen)

    puffar tråden lite och hoppas på svar=)

  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (torrbollen) skrev 2009-03-10 09:08:25 följande:


    Hej!Jippi,jag behöver "bara" sola 2 gånger till.Vad skönt.Fast jag ska inte vara så glad,snart har man ett skov igen.Hoppas att ni alla mår bra .Själv har jag nerräkning till semestern.Ha det bra där ute,tjejer
    Härligt! Hur vet du att du bara har två ggr kvar att sola? Har någon läkare tittat på dig?
  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (torrbollen) skrev 2009-03-10 13:09:31 följande:


    Svar till #142; ja en läkare har tittat på mig,så hon tyckte att jag såg fin ut,men att jag skulle gå mina 20 gånger som vi får göra här.Det är därför jag vet att det är 2 gånger kvar.
    Har alla dina fläckar försvunnit eller hur ser de ut nu? Här där jag bor får man gå 28 ggr har jag för mig och jag har tappat bort räkningen nu på hur många ggr som jag har gått.
  • Anonym (fläckisen)

    Är förkyld fortfarande och har inte kunnat sola sedan förra torsdagen! Ska försöka att ta mig dit imorgon fast jag är hängig. Förstör jag behandlingen på något vis nu när jag inte har gått på en vecka? De kan väl inte höja då eller?
    Sedan skulle jag gärna vilja göra ett skönhetsingrepp men jag vet inte om det är bra att göra det om man har psoriasis?

  • Anonym (fläckisen)

    Solade igår efter att inte ha varit där på drygt en vecka. Senare på dagen var jag ute med barnen och lekte och på kvällen brände det och sved i ansiktet. Var helt röd och har säkert bränt mig i ansiktet. Är nästan lika röd idag. Imorgon är det tänkt att jag ska sola igen men jag kanske då får skydda ansiktet eller vad tror ni?

  • Anonym (fläckisen)

    Var iväg och solade i torsdags och fick ha handduk över huvudet. Hon tyckte att jag hade klarat mig väldigt länge utan att ha bränt mig i ansiktet?!
    Det kommer ständigt nya röda fläckar så det känns så otacksamt att försöka gå och sola Hur är det med er hud nu?
    Längtar till i sommar och då att det blir en riktig bra sommar i år med mycket sol och varmt och inte som förra sommaren.

  • Anonym (fläckisen)

    Nu har jag solat 17ggr sammanlagt och jag ser bara lite bättre ut då det hela tiden dyker upp nya illröda prickar överallt !
    Jag blev jättebra sist jag gick på solbehandling 2007 men nu hjälper det knappt alls?
    Visserligen så lever jag väldigt stressigt och har stora krav och prestationsångest över allt som ska hinna med med studier,hem och barn. Har även problem med hälsan men det blir väl bättre får vi hoppas. Så nu är det ganska så deppigt.
    Undrar om jag kan börja om att smörja med Daivobet varje dag nu då det hela tiden kommer nya fläckar? Använder ni parfyrmerade duschkrämer och blir ni sämre av det? Skulle vilja använda brun utan sol typ Dove men jag tycker att jag blir så flammig av det pga min torra hud. Har någon av er här i tråden använt Dove och har ni några tips för att få det fint och jämnt?
    Hoppas att ni alla mår bra och inte har så många fläckar nu när det äntligen börjar bli vår!!

  • Anonym (fläckisen)
    Emlan84 skrev 2009-03-31 00:14:32 följande:
    hej.. någon som vet hur man gör för att få tabletter som man kan äta mot psoriasis? och även hur man går tillväga för att få sola? solade för flera år sedan men då försvann dom o nu har jag det kommit tillbaka..vad kostar det?
    Du måste kontakta hudspecialist på sjukhuset som skriver ut tabletter mot psoriasis..men då måste du ha ganska grav psoriasis har jag för mig då biverkningarna är stora. Har du tidigare använt salva?
    Hudspecialisten ordnar också så att du får gå på solbehandling. Här där jag bor så kostar det 100/gång och när du har kommit upp i 900kr så får du frikort och då blir det gratis.
  • Anonym (fläckisen)

    Har inga råd och ge dig då jag sitter själv i liknande sits. Jag misstänker att jag också har psoriasis i hårbotten då den är extremt torr och kliar. När jag har inpackningar i håret så smetar jag även in i hårbotten. Hela tiden så rasar det som små hudflagor vilket inte känns så fräscht. Frissan har aldrig sagt något mer än att jag har röda fläckar på något ställe. Trist att det inte hjälper för dig men ring igen och fråga läkaren och säg som det är. En kompis till mig som har det färgar sitt hår ljust för att hon inte vill att det ska synas lika väl.

Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis