• Amarone Classico

    Vilka kryddor "måste" du ha hemma?

    Jag undrar vilka som är dina favorit-kryddor, de som du "måste" ha hemma för att kunna äta det du vill.

    Skriv samtidigt vad du använder dem till!

    Tanken med den här tråden är att man ska kunna få lite nya tips och inspiration till matlagning och bakning.

    Här är min lista:

    Salt - ja, till det mesta
    Svartpeppar - till kött mestadels
    Vitpeppar - till kyckling
    Citronpeppar - till fiskpinnar, räkor och till tomat och gurka på smörgåsen
    Kanel - till risgrynsgröten (ja, året om) och för att kunna baka bullar
    Kardemumma - också till bullarna
    Timjan - i smeten till köttfärsbiffar
    Chilipulver - till köttfärssåsen
    Cayennepeppar - också till köttfärssåsen
    Franska örter - till kryddsmör
    Tabasco - till tråkig, smaklös mat

    För mig är det oftast torkade kryddor som gäller, men ibland använder jag färska eller frysta också. Jag har gärna en kruka färsk basilika hemma, att piffa upp sallader med, men jag är så dålig på att få dem att hålla sig


    Amarone Classico - because you're worth it!
  • Svar på tråden Vilka kryddor "måste" du ha hemma?
  • röda naglar

    salt
    svartpeppar
    timjan
    vitpeppar
    kardemumma
    rosmarin
    chili
    spiskummin
    curry
    basilika
    oregano
    kanel

  • Headrush

    Aromat
    Svartpeppar
    Vitlökspeppar
    Vitpeppar
    Kycklingkrydda

    Har jag bara dessa kryddorna så klarar jag det mesta


    Det är ingen ordning på allting. Man hittar inte vart enda dugg.
  • RuNdOmMaGeN

    Flingsalt, svartpeppar, färsk ingefära, sambaloelek, garam masala, limeblad, röd curry, koriander, färsk vitlök.

    Det är vad som går åt här hemma i stora mängder. Men vi har nog det mesta. Älskar matlagning!

  • elvinaOstefan

    Svart/vitpeppar, grillkrydda & salt är måsten. Men brukar även ha;

    Citronpeppar
    Aromat
    vitlökskrydda
    Pizzakrydda
    Curry
    Kanel
    Paprikakrydda
    Chili
    basilica
    Oregano
    tabasco
    örtsalt


    Devin, det finaste vi har ♥
  • smultronsaft

    salt, peppar, paprikapulver, oregano, färsk vitlök är väl det som används mest.

  • Lemonad

    Svartpeppar - till det mesta.
    Basilika - till köttfärssåser och liknande.
    Oregano - samma som med basilika.
    Vitlök (färsk) - samma igen.
    Paprikapulver - till mexikanskt, ostpajer m.m.
    Koriander - till biffar och grytor.
    Spiskummin - till mexikanskt och liknande.
    Fänkålsfrön - till fiskgryta.
    Chiliflingor - allmänt smakhöjande men mest till tomatbaserat.
    Kanel - till gröt men även grekiska biffar t.ex.
    Timjan - till kycklingrätter mest.

    Sen finns det ju fler i skåpet, men som inte används så ofta.

    Allra mest använder jag/vi nog peppar, basilika, spiskummin och timjan.

    GOTT NYTT ÅR!

  • vintjej

    Salt, till allt:) Jag ogillar särskilt när ljusa matbröd är för osalta

    Svartpeppar, förgyller den mesta maten.

    Vitlök, till grytor, dressingar, köttfärssås, röror och kryddsmör

    Rosmarin till kyckling, lamm och bröd.

    Gul lök, räknar jag som en krydda. Använder det till så mycket så svårt att räkna upp.

    Basilika, för allt italienskt.

  • RaraBarn

    salt
    vitpeppar
    svartpeppar
    cayennepeppar
    paprikapulver
    pommes-krydda

  • Marylo

    salt , peppar, dragon 


    Jennifer 01 & Max 06
  • Kaldorei

    Muskot!! (stuvade makaroner, potatismos, ja, jag brukar talla i lite muskot i lite allt möjligt, min favvokrydda ju)

    Salt (används till typ ALLT)
    Vitpeppar (används i det mesta)
    Svartpeppar (kött, och till potatisgratäng är det ett absolut MÅSTE)
    Chilipulver (till köttfärssås och olika starka röror)
    Cayennepeppar (som ovan)
    Paprikapulver (som ovan)
    Oregano ( på pizzan, i såser, i grytor)
    Curry (till kycklingrätter)

Svar på tråden Vilka kryddor "måste" du ha hemma?