Vilka kryddor "måste" du ha hemma?
Jag undrar vilka som är dina favorit-kryddor, de som du "måste" ha hemma för att kunna äta det du vill.
Skriv samtidigt vad du använder dem till!
Tanken med den här tråden är att man ska kunna få lite nya tips och inspiration till matlagning och bakning.
Här är min lista:
Salt - ja, till det mesta
Svartpeppar - till kött mestadels
Vitpeppar - till kyckling
Citronpeppar - till fiskpinnar, räkor och till tomat och gurka på smörgåsen
Kanel - till risgrynsgröten (ja, året om) och för att kunna baka bullar
Kardemumma - också till bullarna
Timjan - i smeten till köttfärsbiffar
Chilipulver - till köttfärssåsen
Cayennepeppar - också till köttfärssåsen
Franska örter - till kryddsmör
Tabasco - till tråkig, smaklös mat
För mig är det oftast torkade kryddor som gäller, men ibland använder jag färska eller frysta också. Jag har gärna en kruka färsk basilika hemma, att piffa upp sallader med, men jag är så dålig på att få dem att hålla sig