Inlägg från: Storasyrran |Visa alla inlägg
  • Storasyrran

    Kristna se hit (del 15)

    Hoppsan, hade missat att det var dags för ny tråd, och funderade lite på varför det var så extremt lugnt... Gott nytt år, allihop!

  • Storasyrran

    Ber för er!

    När jag tänker på bönesvar tänker jag framför allt på de stora sakerna i vårt liv (jobb, hus...), där vi bett om vägledning och allt sedan bara trillat på plats. Det är inte saker vi bett om en kväll och det sedan hänt, utan mer bett och bett och undrat om vi någonsin skulle få svar - då har Gud handlat.

    Så måste jag skriva några tankar om det här med kyrkan också - och det är verkligen inte menat som något slags kritik eller krav, så snälla ta det inte så! Om alla i familjen är kristna, kan man då försumma familjen genom att gå till kyrkan på söndagarna? För mig är det den söndagliga gudstjänsten som håller mig kvar som kristen de perioder då jag vacklar, och jag vill att det ska bli så självklart för barnen också. Visst finns (och så måste det verkligen vara) Gud i vardagen också, men jag tror att Gud vill att vi ska träffas som församling också, annars hade det nog inte stått så mycket om "sammankomster" i Bibeln.

  • Storasyrran

    Soulgirl - ber för Rebecka och för dig själv.

    Tanja, Spomenka och ni andra - ber för er också.

    Ledsen att jag skrev det där om kyrkogång - det var inte meningen att klanka ner på hur ni gör. Mer tankar för att jag hört det där med "Man får ju prioritera familjen" så många gånger från så olika människor det sista. Förlåt.

  • Storasyrran

    BER, Soulgirl!

    Luxuriouz - jag håller med mom2be om att det är lättare att börja med Nya testamentet. Ber att du ska känna och hitta glädje i livet.

    Ni andra finns också med i mina böner!

  • Storasyrran

    Ber för er alla! Soulgirl - vad ni får gå igenom! Har legat vaken lite på nätterna det sista, och då flera gånger kommit att tänka på er och Rebecka, och bett för er.

    Nu behöver jag lite förbön, också! Ni som hängt med här ett tag kommer kanske ihåg att vi längtat efter ett barn till, men att det inte verkat vara meningen att det skulle bli så. För två år sedan fick jag ett tidigt missfall, annars har det inte hänt något på drygt fyra år. Nu fick jag plötsligt inte mens när jag skulle, och efter en veckas övertid testade jag PLUS! Jag vet inte vad jag skall våga tro... Vågar inte hoppas riktigt, men försöker ändå vara glad så länge det varar...Det första jag måste göra är ju ta kontakt med gyn, så att de kan kolla att det inte är utomkveds igen (som då för drygt fyra år sedan). Vill gärna att ni tänker på oss i bön!

  • Storasyrran

    Soulgirl - tack!

    Krisscross - ber att det inte ska kännas så tungt, och att ni ska få känna glädje över ett väntat barn snart.

    Docendo - vad jobbigt! Det är inte lätt att sluta vara minst helt plötsligt, och det är definitivt inte lätt att vara mamma är barnen är elaka mot varandra med flit. Ber för er!

    TanjaS - ber för läkaren, och för dig och din son.

    Mom2be - skönt att du mår lite bättre. Ber att stressen också ska släppa.

    Många kvar... - ni är inte bortglömda! Tänker på er också. Idag har jag varit hemma med ett prickigt barn, och ett ännu inte prickigt. Det går vattenkoppor på dagis, och vi gissar att det är det, men i så fall är det ruskigt lindrigt hittills. Vi får se vad som händer. Jag har njutit av att få en extra dag hemma.

    Jag känner nog också mycket som du MrsK när det gäller bön. Ibland blir det mycket, ibland bara små suckar eller tacktankar till Gud. Jag tror att Gud lyssnar lika mycket på engångsböner från en människa som känner sig liten just då, som på de ständiga bönerna från någon riktig bönetant (ja, men ni förstår säkert - de finns ju, de där underbara gummorna (finns säkert gubbar också) som tycks komma ihåg att be för en, och förstå just när de ska tala om att de gjort det...). Vi började i höstas med att sitta fem minuter runt frukostbordet och bara läsa ett bibelord och be Herrens bön tillsammans på mornarna - det tycker jag är en skön och kravlös start på dagen.

  • Storasyrran

    Mallan - ber för dig!

    gustafssons - hjälp! Har med er också i tankar och böner!

  • Storasyrran

    luxuriouz skrev 2009-01-28 19:05:41 följande:


    Ibland önskar jag att man hade växt upp i ett typ... amish liknande samhälle... jag känner ofta världen är för stor.
    Så där har jag också tänkt många gånger! Alltså att världen är så stor nu, särskilt för barnen. Det är så mycket de ska hantera så tidigt!
  • Storasyrran

    förnöjsam - jag håller med dig! Aldrig fel med lite friskvård för äktenskapet. Jag vurmar för Äktenskapsdialog, där man är borta en helg tillsammans. Det var kanon, tyckte vi!

Svar på tråden Kristna se hit (del 15)