• två små

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Nu har jag läst denna tråd i en vecka och blivit medlem enbart för att kunna skriva till er.

    Min historia: födde andra barnet för sex veckor sedan, förlöstes med kejsarsnitt -09. Min vaginala förlossning gick väldigt fort, men var okomplicerad. Fick sy ett par stygn i mellangården.

    Efter några dagar kände jag tyngdkänsla i underlivet, hade aldrig hört talas om att framfall var så vanligt hos yngre innan det. När tyngdkänslan försvann pustade jag ut och började med långpromenader och allt annat som kändes bra.

    Efter en månad tog jag en titt med spegeln då jag kände något som skavde lite då jag promenerade. Fick en rejäl chock då jag såg att slidväggen totalt blockerar öppningen. Senaste veckan har jag känt av det mer och mer. Haft känningar av allt från urinvägar till svårt att bajsa. Jag har inte varit på efterkontroll ännu men har inte hopp om lugnande besked. Kniper på men misstänker att jag inte får till det riktigt.

    Jag har en stark oro för att det ska bli värre, och känner skam och skuld för att jag inte tränat min bäckenbotten efter förra graviditeten. Jag kan inte tänka på annat om dagarna.

    Hur lär jag mig leva med detta? Jag vet att det går att operera om det förvärras men ett år känns som en evighet i dagsläget.

  • två små

    Tack för de orden. Senaste dagarna har jag haft större problem med att tömma tarmen än att det skaver. Känner mig bajsnödig i timmar men det är som att avföringen inte vill passera neråt. Kan det redan ha bildats fickor?

    Någon som har tips på hur jag kan underlätta? är livrädd för att förvärra pga att jag inte bajsar.

  • två små

    Det enda positiva jag haft i detta är att jag iallafall kunnat sköta magen, så paniken är nära nu när jag känner att den förmågan bara försämras i takt med att dagarna går. Jag trodde inte ens att den bakre väggen rasat till en början Rynkar på näsan Det hjälper väl inte till att jag helt förlorat aptiten och fått i mig minimalt med mat senaste veckan.

    Har fått en snabbtid för efterkontroll kl 13 idag, usch, det känns som att det jobbiga börjar nu.  

  • två små

    Hej!

    Resultatet av min efterkontroll blev som så många andras, hem och knip. Har fått en ny tid hos Bm i juni för att kolla av bäckenbottenmusklerna. Hon tipsade om knipkulor, men om jag förstått infon här så riskerar det väl att förvärra?

    Jag kommer nog att avvakta innan jag söker mer hjälp, ingen lär väl ta mig på allvar i nuläget. När jag går hemma känner jag inte av det för tillfället. Får se hur det går att lämna på dagis imorgon

  • två små

    Hej igen!
     

    Panikfråga till er som har/haft bakre framfall: Hur bär man sig åt för att lyckas tömma magen? Efter att jag ätit känner jag ett tryck långt upp i tarmen, men det verkar inte passera ner. Tog laxoberaldroppar igår och fick gå på toaletten men det känns som jag saknar kraft att krysta.

    Jag har prövat att föra in ett finger och känna efter, och känner min avföring som en klump en bit upp genom slidväggen Rynkar på näsan Kommer det att passera ner om jag väntar ut det eller vad?

    Imorgon är det jag som ringer gyn, hoppas på att någon tar mig på allvar.       

  • två små

    Bm menade att jag inte hade framfall utan att främre slidväggen såg ut som det kan göra efter barn, livmodertappen lite längre ner än normalt och kanske en mindre påverkan på bakre slidväggen. För tillfället har jag inga problem med den främre väggen, den varken känns eller påverkar urinvägarna.

    Jag har inte haft några problem med att sköta magen efter förlossningen, utan detta har jag känt av senaste veckan.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder