• Minnie7

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    När jag pruttar åker också luft upp i slidan- håller med dig om att det är hemskt!
    Jag känner också bara ett lätt knip runt mitt finger och jag har i princip inget knip alls. Troligtvis har du fortfarande inte ett helt ok knip men hur mkt man ska känna runt fingret vet jag faktiskt inte. Jag hade sökt gyn ang dina tankar ang livmoderframfall men jag tror de tycker man ska vänta minst sex månader efter en förlossning. Allt annat säger de är för tidigt tyvärr. Hoppas det kommer bli bättre för dig!

  • Minnie7

    Nej, läkarna har verkligen inte alltid rätt. Man ska bara orka stå på sig något som jag är ganska dålig på...

    Catinkan- hur gick det idag???

  • Minnie7

    Catinkan- Ja det var väl bra att det inte var framfall men tråkigt med sådant besked iaf och hur man blir bemött. Klart de inte rekommenderar op i onödan, men om man lider av det varje dag tycker inte jag att det är i onödan. Det finns risker med op såklart och det måste man ha med i beräkningarna. Jag skulle dock vara villig att ta den risken för jag skulle ärligt talat hellre ha ont vid sex än besvär så fort jag rör mig. Sex har man ju inte hela tiden. Helst vill man ju att allt ska vara som förrut men det verkar vara en utopi. Går inte en dag utan jag gråter och förbannar min vaginala förlossning och den dåliga info man får om sånt här innan. Är ju så himla trist.

    Har de ringt tillbaka från Strandkliniken?

    Själv ringde min sjukgymnast igår. Hon vill att jag ska prova elstimulering analt i ett par månader för att se om det kan hjälpa mig. Jag hade ju lite taskigt knip där också. Det gör jag jättegärna men om det inte kan hjälpa mig vaginalt så vill jag helst att remissen till Linköping ska gå iväg så fort som möjligt. Jag står snart inte ut längre och vill inte att hela föräldraledigheten ska gå åt till att må dåligt.
    Jag slutade amma för snart en månad sedan. Är det någon som vet hur länge det tar innan hormonerna är som vanligt igen? Har inte fått min mens ännu. Gyn säger ju att slemhinnorna ser bra ut.

  • Minnie7

    Pyttis- ja det är trist . Har man ett framfall tar de en mer på allvar än "bara" förslappade slidväggar. Det räknas ju som en normal företeelse efter en förlossning vad jag förstått. Men man ska väl kunna böja sig utan att det känns? Eller är det för mkt begärt? Vad är liksom acceptabelt?? Hur har ni det som är op och det blivit bra? Känner ni av det? Syns det några bollar i mynningen fortfarande eller är de borta??

  • Minnie7

    Pyttis- skönt att du inte upplever så stora besvär. Känns det öppet också eller ser det bara så ut? Jag bryr mig ju inte om hur det ser ut men känslan är så jobbig. Ffa att jag känner mig så kissnödig hela tiden. Är liksom svårt att avgöra om jag verkligen är kissnödig för hela den känslan har förändrats. Så svårt att förklara. Hmmm, får väl se vad tiden har att göra.

  • Minnie7

    Förresten- känns det som att ni sitter på en binda när ni sitter? Jag undrar varför det känns så hos mig...

  • Minnie7

    Tror ni man kan få en rift på framväggen under förlossningen så det känns som om man är kissnödig?? Bara en tanke...

  • Minnie7

    Det som jag ser baktill i mynningen är inte tarmen utan slemhinna. Det är mjuk. Inte förrän högre upp (kanske någon cm in i slidan) känns ändtarmen tydligt in i slidan. Kanske en 3-4 cm. Fram känns det som urinröret. Jag kan putta upp det men det åker ju genast ner igen då jag släpper.

    Hur känner ni när ni böjer er? Jag tycker det känns som om allt är ett enda stort öppet hål. Så svårt att identifiera känslan...

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder