• Minnie7

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Låter ju kanon! Då ska jag nog nappa på det ifall det inte blir bättre...

  • Minnie7

    Hella: Hoppas verkligen du får det bättre med smärtorna nu! Det konstiga att kissa- hur känns det då tycker du??

    Nej, prolapsringen var ingen höjdare... Skavde och gjorde ont. Gled också ner för långt. Kanske bara fel storlek vad vet jag.

    Japp, om jag inte blir bättre blir det op. En perineumplastik och även op av mitt lilla rectocele när de ändå är där i regionen sa gynekologen. Hoppas skavkänslan och den öppna känslan försvinner då. Hatar att jag inte kan böja mig eller sätta mig ner utan att bli påmind.

  • Minnie7

    Aha, har också svårt att fisa- då har vi förklaringen att det ev är pga rectocelet.

    So nice: låter kanon med en sådan mellanvägg!!! Jag har 8 mm och längtar efter mer. Tydligen var det riktmärket för förkort. Hur går en sådan operation till? Exakt vad gör dem egentligen??

  • Minnie7

    Ja, mellanväggen mäts hål till hål. Min gyn mätte med ultraljud och fick det till 8 mm. Vill absolut ha mer. Besvären jag har är öppenhetskänsla (inte alltid)- när jag kissat och torkar mig känns det som om man tvättar långt upp och sedan måste jag trycka ut lite luft när jag ställer mig upp, skav (ffa när jag böjer mig), värk (ibland värk i mellangården eller generellt i underlivet), känns som om urinröret hoppat ner ett hack för det känns inte som innan när jag kissar samt att jag inte tömmer tarmen helt utan känner mig lite fisig och pruttig hela tiden. Känner mig också kissnödig mkt (ej UVI känsla) som om jag skaver emot urinröret eller nåt...

  • Minnie7

    Tack, jag smörjer med Ovesterinkräm och det har blivit lite bättre när jag går iallafall. Ja, om besvären kvarstår ska jag definitivt få det fixat.

    Hur länge efter op tog det innan du var återställd? Restriktioner efteråt??

  • Minnie7

    Catinkan: det är tydligen vanligt att slidväggarna förslappas när man fått barn vaginalt. Ibland kan det återgå till det normala mha knipövningar. Ibland inte. Man ska ge det 6 månader- 1 år efter förlossningen vad jag har förstått. Förstår precis hur du har det. Det är tre månader sedan jag förlöstes också och jag väntar otåligt att det ska bli bättre. Om du inte har några besvär av det brukar man inte åtgärda det. Men ibland utvecklas det till framfall (fråga mig inte om skillnaden mellan försvagad slidvägg och framfall) med besvär och då kan det åtgärdas genom operation.

  • Minnie7

    Neville: Usch . Förstår dig fast jag inte är op ännu. Jag ser också två bollar när jag tittar och det skaver när jag böjer mig. När jag går känns det som att suturerna inte läkt ordentligt fast jag vet att de har det. När jag är på gyn tycker de att allt ser normalt ut förutom för kort mellangård (hon nämnde det inte spontant, bara när jag frågade), förslappad främre slidvägg och ett litet rectocele. På henne lät det som att mina bekymmer är väldigt små- men varför känns det så obehagligt då?? Känns som att man är någon j-vla hypokondriker när man är där. Men hon har gått med på op när det gått ett år efter förlossningen om det inte blivit bättre- av mellangården och rectocelet. Men vad händer med den främre slidväggen undrar jag? Den buktar väl ff då (precis som din gör)? Och urinröret känns liksom nedflyttat ett hack och att jag är emot det och irriterar.

    Tycker det är jobbigt, liksom dig, att man inte blir tagen på allvar bara för att man inte har ett jätteframfall som hänger ut mkt.

    Hoppas du kan få en tid snart till gyn. Kram!

  • Minnie7

    Tyvärr vet jag inget om framfall och träning men känner du att du skulle kunna springa?? Jag är i samma sits som dig. Födde också barn för tre månader sedan. Enligt min gyn har jag lite mer förslappad slidvägg än vanligt efter en förlossning samt ett litet rectocele. Hos mig så skaver det något enormt när jag böjer mig samt en tyngdkänsla när jag går. Skulle inte ens drömma om att springa- vill bara kunna gå. Så om du känner dig redo att springa borde det väl vara ok???

  • Minnie7

    Buspojkarna: Vad är det för andra övningar man kan göra förutom att knipa?? Varför skickar de inte en till en sjukgymnast för

  • Minnie7

    Ska googla på det, tack för hjälpen. I mitt landsting har de tyvärr bara en sjukgymnast kopplad till KK och dit kan man bara komma om läkaren tycker man behöver det

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder