• lilla sandra

    Scones-deg som pizzabotten?

    Går det att använda sconesdeg som pizzabotten?
    Ska äta hemlagad pizza idag o har allt utom jästen (till degen) hemma. Minstingen sover, likaså maken eftersom han ska jobba natt.
    Vet att degen med jäst ska jäsa en timme, kan bli lite tight om tid.

    Så som ruriken lyder, kan man använda sconesdeg istället?

  • Svar på tråden Scones-deg som pizzabotten?
  • mrs maniac

    ja det är inget problem, degen blir lite mer som panpizzabotten, gott tycker jag =)

  • LuPeRo

    Det har vi gjort många gånger.
    Det är som mrs maniac skriver, det blir lite som panpizza.
    Och man blir mer mätt!
    Så kör på


    ★Det är målet som är meningen med hela färden★
  • magdalena 80

    Annars har jag ett recept där man använder bakpulver istället för jäst. Är väl lite sent nu men jag skriver hit det i ala fall så har du till nästa gång

    Pizzabotten för 2 pers

    3,5 dl vetemjöl
    1,5 tsk bakpulver
    salt
    30 g margarin
    1,5 dl mjölk

    Blanda allt, kavla ut, lägg på fyllningen, grädda i 225 grader.

  • mrs maniac

    hmm, men är inte det nästan som sconesdeg? *förvirrad*

  • magdalena 80

    mrs maniac skrev 2009-01-05 16:30:08 följande:


    hmm, men är inte det nästan som sconesdeg? *förvirrad*
    Är det? Bakar typ aldrig scones så jag vet faktiskt inte... Gott blir det i alla fall
  • lilla sandra

    Det blev jäst iaf. Hittade en jäst i kylen. Dock med bäst före 3 jan, men det funkade iaf.
    Tusen tack

Svar på tråden Scones-deg som pizzabotten?