Italiensk tunnbrödsrulle
En sats ger 8 st
8 st tunnbrödsskivor, ca 20x15 cm
250 g mozzarellaost
4 st tomater
1 st basilika i kruka
25 g pinjenötter
2 msk olivolja
4 krm salt
4 msk olivolja till stekning
Tomatkärnorna ska plockas bort. Annars blir fyllningen för blöt.
1. Tärna mozzarellaosten i 1/2-cm stora kuber.
2. Dela tomaterna längs "midjan". Gröp ur kärnorna med en liten sked. Tärna tomaterna.
3. Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna under omrörning.
4. Blanda mozzarella, tomater, basilika, pinjenötter, hälften av olivoljan och salt i en bunke.
5. Fördela och rulla in fyllningen i tunnbröden.
6. Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek 4 tunnbröd åt gången, någon minut på var sida. Låt rullarna svalna. Rulla in dem i folie eller smörgåspapper.