• Anonym (undrande)

    det här med cannabis.....

    har en bekant (det är min sambos kompis) som har en liten bebis, tror hon är ca 5 månader, de är jättebra föräldrar och har inget missbruksproblem på det sättet (vad jag vet) men iaf så har dom väl alltid rökt ibland, innan hon blev gravid vill säga..nu har hon ju fött och ammar sitt barn och pratade med min sambo om att hon ska inte röka det utan äta det! (bara för att hon vill och inte för att hon "måste") alltså göra nåt slag brownie eller nåt! hon gör det fast att hon ammar...om man nu utgår från att det självklart inte är bra att ta nåt dyligt alls överhuvudtaget..hon menar på att om hon ska göra det så är det mindre farligt att äta det?? har hon rätt?

  • Svar på tråden det här med cannabis.....
  • Odens Ängel

    Nej det kan jag aldrig tänka mig att hon har!
    Oavsett som man röker eller äter det så går det ju ut i kroppen och hon når sitt mål, att bli hög.
    Och eftersom hon blir hög så måste ju även bebisen ta skada, tycker jag iaf...

  • izzie78

    OMG. Självklart går haschet över i bröstmjölken... Jag röker inte själv, haha... DET va längesen, men man fattar väl det ??????????

    Ursäkta mig, men vad sysslar din "kompis" med? SKA HON ENS VARA MAMMA???

  • Anonym (undrande)

    jag vet inte...vet inte ens hur mkt hon ammar iom att det inte direkt är min kompis men hon har inte gjort än iaf...få väl se..hon kanske är så smart att hon inte gör det!

    nån som har ngn länk som det står om detta i? nån forskning? skulle vara bra och visa henne tänkte jag.

  • izzie78

    Sök på google el nåt... Men jag svär på att ungen får det i sig så, kvittar om hon röker el äter det. Om jag röker vanliga cigg går ju nikotinet ut i bröstmjölken....

  • Anonym

    det är klart det går ut i mjölken. Men tror det kan handla om att det är mindre skadligt utan röken. finns inga direkta studier angående skador på foster, mer än att cigaretter är skadligare än marijuana. Därav inte rekommenderat! Det är ju olagligt i sverige.

  • Anonym

    Självfallet går det ut i bröstmjölken!!

    Det vet väl alla att om man tex äter för stark mat att bebis kan få ont i magen av det, eller om man tex dricker/äter mjölkprodukter så kan de reagera genom bröstet.

    Drogmissbruk under amning eller graviditet är INTE okej!
    Prata med henne, eller se till att nån gör det. Det borde anmälas om hon inte lägger ner det.

  • Nisseblubb

    Till och med de som inte tycker att CANNABIS ÄR LIKA MED ATT VÅLDTA OCH ÄTA SMÅBARN säger att man ska undvika det medan man ammar, så jag hade nog upplyst din vän om det

  • Anonym (idioti)

    bara för att hon vill o inte för att hon måste haha det är väll bara att låta bli. gör en anmälan till soc. då kanske hon fattar att det är "fel" mot barnet.

  • Anonym (fd.rökare)

    Att hon vill och inte för att hon måste när hon har barn tycker jag låter med som hon är beroende av det och kan inte låta bli det.

    Hash är beroende framkallande och vet du om att hon röker så lär hon hållit på ett tag och kan vara beroende.

  • Anonym (idioti)

    jag har själv varit medberoende men tagit mig ur detta.
    Jag ser många trådar här som skrivs av folk som har lyckats fått det till att det är ok att annhöriga röker på osv när barn är inblandade.. jag blir spyfärdig.

    barn o droger har INGET att göra med varandra alls!!!!!

Svar på tråden det här med cannabis.....