xxJessikaxx skrev 2009-01-10 11:11:45 följande:
Sexymala, ok, du vispar? Nej, på mitt ex:s svärmors recept som jag följer, för hennes bottnar blev alltid så goda, skall man bara smöra formen så jag gör det. Det där med bakplåtspappret låter ju som en idé. Så då ska den vila då man tagit ut den och helst typ plastas in eller så?Min ugn ÄR knäpp, när jag gör pepparkakor till ex blir de fortare färdiga på ena sidan av ugnen, så den är urkass, men jag orkar inte låna en ugn av nån, och sonen fyller tre i morgon så det är lite dåligt med tid till det.Mysanochmimer, jag har bara 1 dl vetemjöl och 1 dl pot.mjöl men inget vatten och tycker alltid att det dessutom blir för lite smet/botten, ser att du har mer mjöl och vatten.Kanske testar jag igen med det receptet och trixar lite med bakpapper...får kanske köpa en skitäcklig färdig botten att ha i reserv
Ja, jag vispar ned mjölet. Har funkat på alla bottnar jag gjort och det är endel
Så kanterna är inte med ströbröd? Då kanske inte krage hjälper, men det är värt att prova. Sticker du bottnen och kollar om den är klar? Gör det efter ca 30 min. Är stickan torr då, vänta några min till. Bottnen får ju inte vara degig
Har du gjort många bottnar i den ugnen? Man får liksom lära känna sin ugn! 40 min funkar för mig, för dig kanske det skall vara 35 eller 45. Prova dig fram! Jag förstår att det är tajt nu, i värsta fall får du väl köpa bottnar! De duger, med lite gott mousse på så!