Hur jädra svårt kan det vara att göra gött mos?!!!


GE ERA HEMLIGA RECEPT!!!
ÄLSKAR Mos men de blir inge gott...

Använd en mjölig sort, typ king edvard.
Mycket smör i och gärna lite grädde om du har (inte nån smalvariant direkt...)
Vi har använt potatiskrydda i vårt mos, men nu har jag rensat bort den, i väntan på en utan glutamat.
Muskot förhöjer smaken också.
Testa med lite olika kryddor i - våga!
Du glömde nog potatisen.
Skämt åsido, potatismos är RIKTIGT gott, men jag är helt värdelös i köket och överlåter det till mannen. Så jag har inga tips att komma med, förutom att PULVERMOS ÄR BIG NO-NO!
*Favoritar för att följa tråden*
muskotnöt!
Riktigt smör är ett måste. Svartpeppar istället för vitpeppar.
Mjuzik skrev 2009-01-10 19:37:25 följande:
HAde king Edvard på besök!!
Riktigt smör? En sådandär 1 kg grej typ Milda duger eller?!
Idag körde jag kall mjölk, sist varm....ingen skillnad.
Jag tycker det blir extra gott om man rör ner lite riven parmesanost och en skvätt olivolja också. Mmmm
Potatis och morötter, blandas med smör och mjölk/grädde för hand. tillsätt färska eller frusna örter, och lite salt. Smaskens!
.en mjölig sorts potatis
.ganska mkt smör (inte flytande)
.ganska mkt örtsalt
.salt
.vitpeppar
.(min mamma brukade slänga i lite socker, bara pyttelite)
jätte gott!
Låt mjölken koka upp innan den hälls i, var noga med att det inte blir för mycket mjölk så att moset blir för löst.
Krydda med salt, vitpeppar och muskot och använd riktigt smör