• erla80

    BF runt 1 juli 2009 - Del 2

    Nu är även jag här... *vinkar*
    Men måste snabbt återgå till jobbet igen!

  • erla80

    Hej allihop!

    Jag gör ett kort inlägg, fast jag sitter här på jobbet, fy skäms på mig

    Jag har också haft ont i magen i några dagar, har som en sträckande känsla lång ner i magen och ut mot sidorna. Jag blev lite orolig och ringde min BM sa att det förmodligen är just ligamenten. Eftersom jag har varit förkyld och även haft lite ont i ryggen misstänkte jag att det kunde vara UVI men det var det inte.

    Vad kul att det är fler än jag som har börjat handla så smått.. Det var någon här i tråden som tipsade om tradera och nu har både jag och maken blivit lite av traderaslavar. Vi är inne varje dag och tittar på bebiskläder Än så länge har vi bara vunnit en liten Labantröja men det är ju så kul att kika och buda! Det blir ett litet spänningsmoment också.

    En fråga till er? Har ni börjat kika på barnvagn? Det är ju en djungel.. Kombi/duo, tre hjul, fyra hjul, vändbar sits, byta riktning på styret(heter det så ) HJÄLP! Ni som har vagn sedan innan. Vad rekommenderar ni? Vi läste i någon tidning att man skulle beställa barnvagn minst fyra månader innan, då det ofta var minst tre månaders leveranstid på dem och då är det ju snart dags att beställa!

  • erla80

    Just det, jag åker till Stockholm med jobbet ikväll och kommer hem på fredag igen.. Ni som är från Stockholm. Har ni tips på några roliga affärer med mammakläder eller bebiskläder?? Hoppas få lite tid över, så att man kan shoppa lite.

  • erla80

    Sandrine: Tack för alla tips på affärer! Jag tror nog danska kläder är något för mig. Det får gärna vara starka färger och tryck. Jag gillar inte när det är för sött och ryschigt *ryser* Ska absolut spana in Matador, eftersom lokalen där vår utbildning hålls ka ligga vid Mariatorget.

    Shoegirl: Vilka bra klädråd du kom med! Som förstagångsmamma saknar man ju praktisk erfarenhet

    Hmm, får nog spana in bugáboo lite mer men även jag gillar nog de lite mer traditionella vagnarna mer...

    Ha det så bra tjejer och killen Kikar in igen i helgen!

  • erla80

    Här är en till som har näsblod... Både igår och idag har jag snytit ut torkat blod men har inget näsblod för övrigt.


    FunnyYummy skrev 2009-01-16 17:30:04 följande:
    TGIF allihop!Nu har jag klarat av min första vecka tillbaka heltid på jobb!! Känns bra - men Guuuud vad jag är trött! Började dessutom kl 6 idag så ser fram emot en kväll på soffan! Pizza blir det till middag - oh yes! :-PÄr det fler som har näsblod oftare? Jag vaknar varje morgon och snyter ut massa torkat blod och vissa morgnar får jag näsblod....lovely! Vet att det beror på känsliga slemhinnor, men lika störigt för det.Nej nu får jag sluta - pizzan har anlänt!!Ha en trevlig helg!
  • erla80

    Tack för tipset om affären Matador, förresten! När jag och min kollega kom dit hade de 50% på mycket varor, så jag köpte två MOLO- set och ett par byxor från Ida T. Ett av seten i strl 56 och ett i strl 62. Det Är så mysigt att få lägga ner de små kläderna i byrålådan

  • erla80

    Ja, jag brukar alltid tvätta nya kläder först innan jag använder dem. Även mina egna Men jag tänkte tvätta alla kläder lite längre fram när det börjar bli dags som en mental förberedelse liksom.

    Superbra tips om att "mamma till" en filt! Ska jag tänka på. Har inte köpt någon än men nog någon från villervalla..


    Shoegirl skrev 2009-01-17 14:07:24 följande:
    *tips*Tvätta alla kläder först. Kläder innehåller alltid rester av kemikalier. Ta gärna oparfyrmerat tvättmedel då bebis känner sig trygg när den känner doften av mamma.På tal om mammadoft:Köp en bebisfilt att sova med de sista månaderna. Om något skulle hända så barnet behöver ligga i kuvös eller liknande så vill de gärna ha något från mamman i kuvösen - just för att det luktar trygghet. En filt är mysigare än e gamla BH så ta en filt och "mamma till den" ordentligt. (Jag fick tipset från en BM)
  • erla80

    Lycka till!! Jag börjar också bli lite nervös.. Det börjar närma sig för oss också nu,, på måndag.

    Jag tror att jag har börjat känna ärtan. Det är som små, små puffar men eftersom man inte vet hur det ska kännas, så kanske det lika gärna kan vara gaser Men de här puffarna kommer bara ibland. Ni som har börjat känna av era pyren i magen. Känner ni deras rörelser hela tiden så här i början eller sparkar de mer då och då under dagen?


    knyttetsmamma skrev 2009-01-22 19:59:37 följande:
    Hallå!! Imorgon är det äntligen dax för vårt UL!! Jippie!! Men börjar bli lite nervös faktiskt!
  • erla80

    Jag kunde inte låta bli att le när jag läste ditt inlägg, för jag känner också alltid puffarna på vänster sida Därför trodde jag att puffarna kanske är/var något annat. De små liven borde ju variera hur de sparkar i magen, tänkte jag...


    chiqita skrev 2009-01-23 09:44:19 följande:
    Erla: Jag känner precis som  du beskriver... Små puffar inne i magen som kommer då och då.. Någon dag kan jag känna lite mer, en annan inget alls, ja kanske inte på några dagar, men sedan kommer puffarna igen.. Alltid är det nere på vänster sida med, aldrig någon annan stans i magen. Det sägs ju att det kan vara så här i början.. att det känns lite då å då.. sedan beror det ju på hur bebis ligger och hur moderkakan ligger med. Knyttet: Lycka till idag!!!
  • erla80

    Men det var skönt att läsa att det är fler som känner likadant Man kan ju annars lätt börja oroa sig om man inte känt något på ett par dagar..

Svar på tråden BF runt 1 juli 2009 - Del 2