Inlägg från: Eliandosmamma |Visa alla inlägg
  • Eliandosmamma

    Romer

    alma djrovic skrev 2009-01-18 20:56:49 följande:


    har du sett ett romskt hem? De som har lite pengar alltså..jisses. De har en speciell stil..överdådigt kanske man kan kalladet, mycke guld o bling-bling. O de ska ha den fetaste mercan osv. O på balkan..bygger en rik serb ett hus så bygger en rik rom ett slott!
    hej jag är serbisk rom...och det är sant att vi är såna vi vill alltid uppnå någonting bra och göra någonting bra för dem pengar vi har...pengar finns idag men inte imorron...men bygger du ett hus har du den för alltid.
    Tyvärr finns det romer som lever och har det bättre än serber idag, det är bara så!
  • Eliandosmamma

    romani beauty skrev 2009-01-18 14:47:25 följande:


    Kom på en till sak..pojkarna hr ju rätt stark ställning och t.ex. min äldste "håller ställningarna" när mannen är borta..t.ex. om det kommer någon man på besök här och min man inte är hemma så är äldste pojken med och kollar läget, och min man vill t.ex. inte jag ska röka och det säger äldste sonen åt mig också, att jag inte får, ifall ci är ensamma hemma hihi. romani beauty skrev 2009-01-18 13:06:59 följande:
    En kvinna som vill bli otrogen och är inte nöjd med sin man, även om mannen eller "andra håller ställningen" så kan hon gå ut på första bussstationen och hitta en kille att göra det med om du farstår vad jag menar.

    Jag kan ju berätta att så är det inte hos oss i våra tradition, jag är en serbisk rom och vi lever som alla andra man kan aldrig se på oss att vi är romer vi skiljer inte oss från andra...hos oss behandlas både killar och tjejer på samma nivå, när vi får gäster sitter vi allihop tillsammans och bekantar oss.
  • Eliandosmamma

    När min man är inte hemma och när jag öppnar dörren så säger jag "han är inte hemma men du kan ju komma in"...och hittills har det aldrig hänt att dem kommer in, och skulle det hända tt han skulle komma in så kan inte en fyrra åring säga vad som har hänt eller inte hänt..och att lita på en liten pojke är ju lite dumt tycker jag...idag är barnen så pratliga och påhiliga.
    Det bero på vad man har för man om han är svartsjuk eller inte...det behöver inte betydda någonting om man kommer på besök när mannen är inte hemma.

  • Eliandosmamma

    Det är olika för alla det finns det som är jätte rika och sen finns det fattiga...men ¨så är det för alla i hela världen det finns rika människor och det finns fattiga.

  • Eliandosmamma

    Juliiia skrev 2009-01-19 17:53:12 följande:


    Det va någon högtidsdag nu den 14e januari me tror jag.. vet inte vad, med vi åt kalkon tror jag eller hmm kyckling, kan inte se skillnad :P  Började med att man tände ett ljus, sen skulle man skicka runt ljuset och alla skulle säga ngt.. typ önska tur o så.  Sen höll alla händerna på ett nybakt bröd och sen skulle alla samtidigt bryta av en bit var.. den som fick pengen som låg i kommer bli rik typ.. den fick min man.  hm än sålänge har det inte hänt ngt xD  ..Sen åt vi o så. Någon som vet vad det va för dag? "Eliandosmamma" ? :)
    jag vet tyvärr inte vad det var dem firade som sagt alla romer är inte samma och firar inte samma högtider...vi i serbien firar alla serbiska traditionella högtider det ända vi har är "Djurdjevdan"...
  • Eliandosmamma

    romani beauty skrev 2009-01-20 06:44:01 följande:


    eilandosmammapratar ni romanes eller serbiska??
    romanes och serbiska
  • Eliandosmamma

    bravissimo skrev 2009-01-24 22:53:26 följande:


    OT egentligen, MEN Alma kan aldrig bli ett serbiskt namn???
    jaaaa...men Alma är mer #muslimsk" namn...te x mer vanligt i Bosnien än vad det är i Serbien
  • Eliandosmamma

    Funfactory:

    Nu får ni andra uräskta mig lite att jag tar detta upp igen!

    Men jag blev så upprörd av det du skrev om din mamma och hennes fd pojkvän....som jag ser det så ändrar du historien varje gång någon hoppar på dig om att du är otrevlig, har negativ inställning till romer och låter rasistisk, klart att att det var ni som har sagt till er mamma att han var rom osv och inte var så bra för din mamma...och som det låter så var det tyvärr ni som tog beslutet åt henne.

    Om han inte var så bra för henne men hon var ändå med honom så var det något kanske hon gillade hos honom....hehehhehe kan tänka mig en sak!!! Romer är så bra på det!!!!!!!

    Var han en dålig människa pga att han var rom/zigenare????

    Jag tycker att du inte ska trampa på folk som du inte ens känner...och vet hurdan dem är...hur skulle världen se ut om vi skulle vara likadana och se ut på samma vis allihop!

  • Eliandosmamma
    lokisse skrev 2009-03-19 10:32:46 följande:
    Du kan inte säga tt det var en dalig erfarenhet av en rom efter som du inte äns vet om han var rom eller inte. det var en man som du inte tyckte om och inte ville att din mamma skulle umgas med.för att hon inte skulle gjöra det hittade du pa att han var rom och hävdade det för att din mamma skulle sluta umgas med honom.det spelar i det fallet ingen roll om  personen var ett äckel du vet inte om han var rom vanlig rumän eller katolsk präst.att folk blir uprörda maste du försöka första.du hittade pa att han var rom för att fa honom att försvinna.
    Exakt så tänker jag också.....tyvärr!!
  • Eliandosmamma

    FUNFACTOY:

    Du visste inte ens om han var zigenare eller rom men ändå kom du in i tråden och skrev en massa Sk** om romer.....djupt inne på dina inlägg så är det någonting s

  • Eliandosmamma
    Eliandosmamma skrev 2009-03-20 11:26:42 följande:
    [citat]
    FUNFACTOY:Du visste inte ens om han var zigenare eller rom men ändå kom du in i tråden och skrev en massa Sk** om romer.....djupt inne på dina inlägg så är det någonting s

    Fortsättning på inlägget; Det är någonting som säger i dina ilägg att du ville bara snacka skit om någon som du inte ens visste om han var rom eller ej.....

    OM DU INTE VISSTE OM HAN VAR ROM ELLER INTE SÅ SKA DU INTE KOMMA IN OCH SKRIVA I EN TRÅD SOM HANDLAR OM ROMER DÅ!!!!!!

    DU HAR INGET ATT SKRIVA HÄR DÅ..JAG TYCKER ATT DU DRAR EN MASSA DÅLIGA SLUTSATSER OM MÄNNISKOR SOM DU INTE KÄNNER ÄVEN OM HAN VAR NU ROM, INVANDRARE ELLER FRÅN RUMÄNIEN....! DET VERKAR SOM OM DU INTE GILLAR MÄNNISKOR SOM INTE HAR SAMMA BAKGRUND SOM DU!!
Svar på tråden Romer