• Brio

    Romer

    Juliiia: Lever du efter din mans romska traditioner? Hur kändes det i början? Blev det en stor omställning? Och vad är det som förändrats mest sedan ni träffades?

  • Brio
    Svar på #336
    Hm, svårt att förklara, men ska prova Menar om du börjat fira andra saker, typ högtider, om du bär speciella kläder eller har slutat med någonting sedan du blev tillsammans med din man.

  • Brio

    Tack, nu fick jag svar på det jag ville veta
    Kan du språket nu? Vad är det för språk? Jag tycker synd om kvinnor som inte får ha lite kläder, för på sommaren lider man ju i värmen!

    Jag tycker att det är jättekul när det bara kommer över någon från släkten mitt i allt, tyvärr är det nog inte så mycket av det i "svenska kulturen".

    Det här låter lite konstigt, ingen fördom eller något, men är det så att romska män "vaktar" sina fruar mer än vad svenskarna generellt gör? Att det finns inom kulturen? Visst, det finns många svartsjuka överallt, men finns det ett samband mellan mannens rätt att ta beslut och svartsjuka?

  • Brio

    Min syster sa alltid "Nu kommer fina mammorna" när finska romer kom in på till exempel en affär Hon gillade deras kläder.

  • Brio
    Svar på #392
    Jag har också grubblat på det ett tag nu, hoppas någon kan förklara rangordningen lite mer ingående
  • Brio

    Vad mysigt det låter med fisketurerna!
    Naturen är härlig, men många i min ålder (jag är nitton, fyller 20 om två månader) tycker att det är skittråkigt att vistas i naturen. Tyvärr.. Bruker även unga romer tycka om naturen som du beskrev? Det är svårt att svara för alla, men din uppfattning, romani beauty? : )

  • Brio

    Bor också i norrland och de ljusa sommarnätterna är det bästa som finns! Min familj hade husvagn när jag var liten och det var trevligt att campa, nu har vi inte kvar den, den är såld sen många år tillbaka och tältning går inte ihop med mig, man fryser när man ska sova och svettas som en gris när man vaknar

Svar på tråden Romer