Inlägg från: Snorkfröken83 |Visa alla inlägg
  • Snorkfröken83
    Pokergirl skrev 2009-01-14 21:26:12 följande:
    smurfan81: linfrön innehåller ett gift, linamarin, som kan omvandlas till vätecyanid som är väldigt giftigt. När man äter hela linfrön går de rätt genom kroppen och har en positiv effekt på tarmfunktionen utan att avge varken nyttiga fetter eller gifter. Krossade avger både nyttiga fetter och tyvärr även gifter vilket kör att man ej bör äta mer än 2 msk per dag.
    Vad jag har läst så är mängden mycket större man ska ll äta för att få i sig den stora mängden innan giftet påverkar en människa. Men att rekommendationen är så pass "låg" så att ingen i misstag skall överdosera.

    Ska se om jag hittar var jag läst det..
  • Snorkfröken83

    Jag äter krossat linfrö då jag känner att magen behöver det. Blir inte alla dagar. Nu känner jag av att jag har "fuskat" och inte lyssnat på min kropp. Så det får nog bli en skål yoghurt + grädde med linfrö imorgon till frukost

  • Snorkfröken83

    USCH! Märks att mensen är på G. Ätit choklad i "massor" nu i några dagar. Så nu ligger kolisarna % på typ 6E% .. Men det är idag ännu under 20gr Får nog skärpa mig! Såhär får det inte se ut! Kanske man skulle ta en ostbit för att få i sig mera fett?

  • Snorkfröken83
    gurka3 skrev 2009-01-14 21:58:37 följande:
    Ny tråd, kul!! Ursäkta tjatet, men är det ngn som har koll på sötningsmedel? Hur mkt man ersätter det med istf socker i typ recept, det är ju ganska mkt sötare. Sort?
    Det borde nog stå på den förpackning du har. Hur mycket socker - sötningsmedel motsvarar varandra.
  • Snorkfröken83
    silkya skrev 2009-01-15 08:23:21 följande:
    Är så glad i dag o jag tänkte dela min glädje med er... idag stod vågen på 79,0 kg kan knappt tro att det är sant, total viktminskning på 27 kg, Dom sista 3 veckorna har varit lite sega, trodde ett tag att de va fel på vågen eftersom den aldrig visade under 80 kg ;) Cissi
    WOW! Duktigt! Imponerad! Hur länge har du hållit på?
  • Snorkfröken83
    saltflingan skrev 2009-01-15 14:18:59 följande:
    Censur: Godis köper jag inte så det gör ingen skillnad. Men det känns som att det är kolhydraterna som är det billiga att handla. särskilt när man inte har mycket att röra sig med. Men det låter ju bra iaf att du inte upplever det som att det har blivit dyrare. Fler som vill uttala sig om matkostnaden har gått upp eller ner sen ni började med lchf?
    Jag tycker det blir billigare. Eftersom jag både lämnat bort allt extra plock (godis chips läsk osv) och så äter jag mycket mindre portioner nu. Så istället för att bara ha ett mål till en dag så kan jag nu värma upp till dagen efter också. Och äter man mycket ägg så blir det inte så dyrt. Ägg är ju billigt. Och så försöker jag köpa kött som har röd lapp på sig och slänga i frysen. Då kan man spara allt mellan 20-50% beroende på ställer och vad man köper.

    Jag har haft jätte tur de senaste gånger jag har handlat. Vispgrädden har varit -50% på både 2dl och 5dl förpackningar. Att folk inte köper grädde! Tur för mig så får jag köpa billigare. Och fast det står "bäst före" xx.xx. så kan man nog använda någon dag efter ännu. Speciellt om det skall värmas upp. Och så ser jag till att köpa produkter i de affärer där jag vet att dom är billigast. Så om man åker förbi en affär en dag så kör jag in på samma gång och ser om dom har något billigt och bra (att slänga i frysen)
  • Snorkfröken83
    saltflingan skrev 2009-01-15 14:47:08 följande:
    Men har det funkar så på er att ni har blivit mätta av mindre på en gång eller tog det ett tag innan kroppen hade vant sig? För de gånger som jag bara har ätit protein och grönsaker så är jag fortfarande hungrig när maten är slut. Det har sina fördelar att bo i stan alltså, när man kan åka förbi affärer och kolla. Jag har 1,5 mil enkel resa in till stan så jag kan inte passa på som du gör Tigern (fast det är ett väldigt bra tips). Men jag handlar på Willys för att hålla nere kostnaderna. Ägg är vi redan storkonsumenter av. Har ni fått med er familjen med maten också? Min sambo går inte med på att skippa ris/pasta/potatis/bröd. Eller går det efter ett tag?
    Jag åt nog "normalt" stora portioner i början. Men efter en tid märkte jag att jag åt mycket mindre.

    Min sambo är inte med. Han äter mat på jobbet och då vi är bprtbjudna med kolhydrater medan hemma kokar han själv pasta/ris/potatis om HAN orkar. Sedan äter han av den mat jag laga (LCHF).. Men han får koka tillbehören själv om han skall ha dem
Svar på tråden LCHF tråden 5