Forum Sport - Pappagrupp
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Träning och papparollen

  Sön 18 jan 2009 01:04 Läst 4553 gånger Totalt 7 svar
  Rockyb­alls
  Visa endast
  Sön 18 jan 2009 01:04

  Hej alla glada nuvarande & blivande daddys!

  Jag & frugan väntar barn med BF 1/6.
  Har ställt in mig på att mycket kommer förändras, men vill inte heller ge upp hela mitt liv och bli en skugga av mitt forna jag, de kommande 18 åren.
  Jag tränar en del och tycker det är väldigt kul.
  Tänkte höra om det är nån som är pappa, som fått det att fungera med att ha aktiv träning samtidigt med papparollen, jobb och så? Eller om det helt enkelt inte finns tid för det? Då menar jag de av er som tränade innan ni blev pappor förstås.

  Finns det några andra blivande pappor som har liknande funderingar.

  (Jag tränar kampsport, vilket är utmanande, eftersom det sker på regelbundna tider. Ibland gym också. Jag brukar ligga på totalt 4 pass i veckan).

  vore väldigt kul att höra andras tankar, erfarenheter & synpunkter.

 • Sön 18 jan 2009 18:03 #1

  Jag tyckte det gick rätt okej när vi hade bara en men när andra kom blev det genast besvärligare. Jag tränar orientering längdskidor löpning mm. ganska fritt i tid alltså.

  Men det går sådär jag ligger ca 10kg+ för tillfället men ska försöka skala bort dem innan sommaren.

 • Mån 19 jan 2009 12:57 #2

  Allt går bara man vill. Det handlar om prioriteringar. Känner du att du vill fortsätta träna och att det känns ok så ska du givetvis göra det.

  Den som bäst kan svara på det är troligtvis din sambo. Har hon nån fritidssysselsättning som hon inte gärna vill släppa?

  Går det att lösa med att du får dina träningar och hon får några kvällar i veckan där hon kan hitta på vad hon vill så är det bara att gratulera. Det kan förstås vara svårt när ungen är precis nyfödd men det går att lösa med hjälp av tex att när hon vill vara ledig så kan hon pumpa ur mjölk (om hon ammar) eller så kan man använda ersättning dom kvällar du är själv med barnet.

  Så allt går att lösa.

 • Ons 21 jan 2009 21:29 #3

  Mitt gym har barnpassning från 3 månader så det tänker jag utnyttja.

 • Ons 21 jan 2009 23:00 #4

  Bra gym. I vilken stad ligger det?

 • Ons 21 jan 2009 23:43 #5

  Stockholm

 • Fre 9 jul 2010 02:04 #6

  Håller helt med Micke B, allt går bara man prioriterar.. Under sommaren kör jag fotboll 3 gånger i veckan + ev match om man har den "turen", nu under uppehållet tränar jag 1 timme / dag med cykel..

  Min sambo förstår att jag måste träna, att de är viktigt för mig! Vi har två knoddar på 5 och 8 månader och de funkar kanon!:) Där emot när första kom så trodde jag att de inte funkade att träna som jag gjorde då med gym, fotboll och innebandy och gick upp grymt mycket i vikt, då var jag knappt 17, och har ångrat mig sen den dagen jag slutade att träna!

  Så, fortsätt att träna - är man i god form blir man en bättre förälder, så tror jag iaf! :)

 • Rockyb­alls
  Visa endast
  Fre 3 sep 2010 00:44 #7

  Tack för tankarna! Har nu en bit in i pappaskapet nu kunnat konstatera att det går bra att fortsätta träna. Enda utmaningen är att eftersom jag bor lite off så gör restiden ofta att det inte riktigt blir av att åka iväg. Den där sista tiden innan sonen går o sover är guld värd. Då har det snarare blivit att jag tränar hemma med löpning, hemmagjorda funktionella träningspass, boxningssäck o speedball i förrådet, träning med grannen, hopprep etc. Har t.o.m. provat att rulla höbalar med varierande resultat.

  Men klart roligast, enklast o mest givande är förstås att träna i mer organiserade sammanhang. SÅ - drömmen är att flytta lite närmare bra träningsutbud.

  Tack o hej..

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll