• Zessan84

    Rågmjöl VS Rågsikt?

    Vad är skillnaden?

    Har ett recept på morots bröd jag skulle baka nu... Men enligt receptet ska det vara rågsikt och jag har såklart köpt hem rågmjöl! Kan jag använda det istället?
    Eller ska jag använda vanligt mjöl?

    Ingen van bagerska...=)

  • Svar på tråden Rågmjöl VS Rågsikt?
  • Michisen

    Använd rågmjölet du.
    Rågsikten är mer processad och vitare - snabbare kolhydrater, så använd gärna rågmjöl istället om du kan.
    Om du är ute efter ett ljusare bröd så ta hälften rågmjöl och hälften vetemjöl...


  • Biene

    Rågsikt är rågmjöl blandat med vetemjöl, läs på förpackningen så ser du vilken blandning det är. Lite vetemjöl bör man nog ha så brödet inte blir för smuligt.

Svar på tråden Rågmjöl VS Rågsikt?