Inlägg från: fruganL |Visa alla inlägg
  • fruganL

    Oktoberbebisar 2009 :-)

    Hej hå. Har nog varit med i fel oktobertråd, för där händer det inget.

  • fruganL

    Här erbjuder de inskrivningsinformation i grupp så fort man anmäler sig, runt 6 eller 8 par tar de in. Fick det i vecka 6 typ.
    Själva inskrivningen när man one-on-one träffar sin barnmorska, hon tar alla uppgifter och sticker nålar i kroppen, det sker efter vecka 12.
    Det är ju ett effektivt sätt att spara resurser. Lite "ondödigt" att ha tagit alla prover och gjort allt det och sen få missfall, då har man ju tagit upp värdefull tid från sin BM, men inskrivningsinfon däremot, där är det ändå en BM som informerar sju andra par som det har gått bra för, något bortfall därifrån gör inte så mycket.

  • fruganL

    Jag bor i en ganska stor stad där det är babyboom på babyboom, så barnmorskorna har nog tvingats göra så här. Och ja, den tiden man får den får man ju inte, så klart det är BMs fel om resurserna tas upp.
    Jag är i alla fall ganska nöjd med systemet de kör med här. Efter inskrivningen vill jag inte få några missfall, de får komma före i så fall. Någon skrev i någon tråd att det inte var på riktigt förrän mamma visste, men jag måste nog tillstå att inskrivningen OCH mammas vetskap är kombinationen som verklighetsgör det hela. =)

  • fruganL

    Jag bor i Malmö, och Malmö har konstant inflyttning och som sagt stora tryck på barnomsorg och på nya bebisar. Beror säkert på var i Malmö man bor också.
    På min MVC finns inga ultraljudsmaskiner, så alla ultraljud ges på sjukhuset. Inskrivning och RUL hör därför inte ihop.

    Hoppas Harmoni, att hjärtat fladdrar igen.

  • fruganL

    Som sagt Theka. Malmö kryllar av magar och bebisar och har gjort ett par år. Det är stor infyttlningsratio i den här staden.
    Vilken BVC tillhör du?

  • fruganL
    Theka skrev 2009-03-16 17:42:09 följande:
    Värnhem. Och du?
    Är på Familjens hus vid Folkets park.

    SillaLóa finns det flera familjens hus, eller vad är fågelback?
    Sist jag var gravid var jag också på cellprov. Att de inte tog gravtest på mig då det förundras jag över. Hon frågade när senaste mensen var och jag uppgav ett datum fem veckor innan. Sa att den inte brukar vara sen, men att jag hade mycket att göra och inte ens märkt att den var försenad. När hon gjorde testet blev det jätteblodigt på tussen vilket ju också kan tyda på graviditet eftersom slemhinnorna blir känsligare. Men hon sa inget och jag tänkte inte på saken. Nu gick det ju inte så bra den gången, och i efterhand spelar det ju ingen roll, men ändå konstigt.
  • fruganL

    Jag blir nog lite tveksam nu, googlar man så hittar man bara ett familjens hus i Malmö och det är det som ligger vid möllan.

    Nåväl, det är ju mindre viktigt.

  • fruganL

    Om du beskriver din oro med målande ord så kan det hända att de låter dig komma in på ett VUL, men enligt min erfarenhet så är dagarna innan VULet värre än en "oro utan skäl" om du förstår hur jag menar.
    Och ljug INTE ihop en story om att du har blödit eller har ont snälla rara söta. Det står så många i kö som faktiskt blöder eller har ont, som har goda skäl för tidigt ultraljud på grund av de orsakerna, men som måste vänta på sina tider och ha sin oro länge.

    Försök vända på steken. Just nu vet du ju inte något annat än att allt är bra. Vad finns det för skäl till att det inte är bra? Kroppen säger allt som oftast till om det inte är bra, missed abortion är inte jättevanligt men har ingen statistik. Om du inte blöder och inte har ont, så är chansen att det inte är bra heller inte något att bry sig om. Visst, det kan hända, men du kan ju å andra sidan vinna på lotto också...

    Du är bara gravid 280 korta dagar. Ta vara på de dagarna med njutning istället för att oroa dig!

  • fruganL

    Låter som en hälsosam inställning.

    Jag är hormontroll. Det är inte alls roligt. Jag är förkyld dessutom och hostar sönder min hals. Det är inte heller speciellt kul. Tur att min man inte är hemma...fast han får höra mycket skit på telefonen stackaren.

Svar på tråden Oktoberbebisar 2009 :-)