• Lovan

    Bakmaskinstråden

    Ooo!!! En tråd i min smak!
    Avgudar min bakmaskin.

    *favoriserar*


    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan

    Inatt blev det bakning av morotslimpa med vetemjöl + rågsikt som bas.

    I eftermiddag ska vi göra ett glutenfritt russinbröd. Blir nog hälften fin mix och hälften grov mix.


    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan
    Svar på #192
    *hm* Bra fråga...
    Är de ena Vetemjöl special och det andra "vanligt" vetemjöl?
    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan
    Svar på #194
    sök på namnet så kanske du hittar en bruksanvisning på google eller nåt sånt.
    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan
    Cuthalion skrev 2009-03-17 12:28:41 följande:
    Hoppetossan 79 - I Inoxens manual finns en utförlig beskrivning för hur man ska lägga ner ingredienserna i just den maskinen. Borde finnas för övriga också . Inoxen: Hälften av mjölet Vätskan Resten av mjölet På ena sidan salt, på andra socker och i mitten jäst Sedan tillsätter man frukt etc vid någon av blandningarna så att de inte förstörs i första knådningen
    Hoppsan!
    När jag har russin i bröd, så har jag i dem tillsammans med de andra ingredienserna.
    Detsamma med torkad frukt (typ papaya o liknande).
    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan
    Teskedsmamman skrev 2009-03-17 12:43:37 följande:
    För mig har ingen frukt/bär gått sönder vid knådningen....
    Inte i min maskin heller. Kanske knådar min mindre hårt än andras? Ingenting som jag stört mig på iaf.
    Teskedsmamman skrev 2009-03-17 12:42:26 följande:
    Det här var med i en FL tidning och jaghar gjort om det till ett bakmaskinrecept... glutenfritt så klart
    Härligt med bra glutenfria recept! Tack!

    Det är liksom det jag älskar med att baka i bakmaskin. Det är liksom så enkelt att baka glutenfritt.
    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan
    madebyinferno skrev 2009-03-20 22:48:35 följande:
    en sak som jag tyckte var mystiskt med recepten i boken man fick var att det var torrmjölkspulver med i var och varannat recept, måste man ha det eller går det att utesluta/byta ut mot något annat?? Har rapsy matlagningspulver som ska gå att använda istället för mjölk i bakning enligt frp men jag vet inte hur måtten stämmer jämfört med torrmjölk (använder det i vanliga fall till min mjölkproteinallergiska sons mat) får väl i värsta fall testa ett recept och byta rakt av med det pulvret och se resultatet... kan ju inte gå mer än åt skogen, eller hur
    GRATTIS till ett underbart inköp!
    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan

    Är det någon här som provat att göra risgrynsgröt i en Nordica?
    Läste någonstans att man kan göra det i bakmaskin, men vet inte om min maskin är lämpad för det.
    Här går det så mycket gröt att det vore alldeles ypperligt att kunna göra det i maskinen. Börjar bli dyrt att köpa "korvar", och att koka egen funkar inte alls. Bränner fast hela tiden.


    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan
    Lovan skrev 2009-03-28 17:33:22 följande:
    Är det någon här som provat att göra risgrynsgröt i en Nordica? Läste någonstans att man kan göra det i bakmaskin, men vet inte om min maskin är lämpad för det. Här går det så mycket gröt att det vore alldeles ypperligt att kunna göra det i maskinen. Börjar bli dyrt att köpa "korvar", och att koka egen funkar inte alls. Bränner fast hela tiden.
    *puttar lite för min fråga*
    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan

    Någon som startat en tråd för enbart glutenfria recept till bakmaskin?
    Jag gör nog en sån iaf.
    Kanske också kan läggas i TS?


    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Lovan
    Höstregn skrev 2009-03-31 19:38:35 följande:
    Rekommendera bra märken på bakmaskiner är väl knappast tillåtet eller? skulle vilja köpa en men vet inte vilket märke..
    Så klart det är det!
    Bara man ger 17 i att rekommendera märken som man själv representerar/säljer. *s*
    madebyinferno skrev 2009-03-31 18:56:25 följande:
    lovan: Har en massa grötris och funderar på samma sak, kanske skulle fungera på "jam" inställningen, för den kokar ju i någon timme och det ska väl gröt göra... 
    Jag har ingen jam-funktion på min maskin. {#lang_emotions_yell}
    madebyinferno skrev 2009-03-31 18:56:25 följande:
    Sen en fråga också, om jag tex har i rivna morötter, räknas det som vätska då?? Undrar eftersom mitt bröd igår blev väldigt blött när jag hade haft i morötter men då hade jag ju redan hällt i vattenmängden i receptet så de kom ju utöver det... 
    Jag brukar ha i lika mycket vätska som vanligt när jag gör morotsbröd. Så knepigt att brödet blev blött för dig! {#lang_emotions_undecided}
    I och för sig brukar jag ha i rågmjöl/rågsikt blandat med vetemjölet när jag gör morotsbröd, och det grövre suger ju åt sig mer vätska (när jag gör glutenfritt morotsbröd tar jag lite grov mix i degen, och det blir ju samma sak som att ha rågsikt/rågmjöl).
    C'mon - let's göra get-ragu!!!
Svar på tråden Bakmaskinstråden