Bakmaskinstråden
Igår gjorde jag äppelbrödet från Golimpans OBH-lista och den kan rekommenderas. Kanske inte så supernyttigt men saftigt och lite sött.
Idag ska jag prova nypon- och äpplebrödet.
Igår gjorde jag äppelbrödet från Golimpans OBH-lista och den kan rekommenderas. Kanske inte så supernyttigt men saftigt och lite sött.
Idag ska jag prova nypon- och äpplebrödet.
Jag har inte provat att göra deg men kan väl tänka mig att det blir en halv normal sats? Men jag är inte säker som sagt.
Vad är detta; matbröd eller kaffebröd?
Snickers
220 g vetemjl
90 g fint rågmjöl
90 g lantbrödsmjöl
1,5-2 tsk torrjäst¨
0,5 tsk salt
2,6 msk olja
1,3 msk brödsirap
2,6 dl mjölk
1 dl jordnötssmör m bitr
1 msk kakao
0,4 dl russin
Program Fullkorn - Franskt
Nä det var jordnötssmöret och kakaon som gjorde mig fundersam. Ett litet mellanting kanske, nybakt med ett rejält lager bregott på
Ingen som har några söta recept till bakmaskinen? på golimpans hemsida finns ett Semmelbröd, tänkte tillsätta lite mer socker och mandelmassa och se hru det blir
Det har inte blivit än, kanske ikväll eller imorgn förmiddag måste ju baka bröd haha
Jag var lite otydlig för jag har provat originalreceptet och det blir nåt mellanting, som scones eller en mjuk skorpa. Men jag vill gärna ha det lite sötare.
Jag sklule vilja servera det i skivor, kanske med lite vispad grädde med riven mandelmassa i
Så har hänt mig några gånger också atelli. Första gången jag gjorde äppelbrödet blev det superbra, nästa två gångerna sjönk det ihop och blev nästan som en krater mtt i. Nedre delen av limpan var ändå fullt ätbar