Inlägg från: Carro W |Visa alla inlägg
  • Carro W

    Bakmaskinstråden

    Igår gjorde jag äppelbrödet från Golimpans OBH-lista och den kan rekommenderas. Kanske inte så supernyttigt men saftigt och lite sött.

    Idag ska jag prova nypon- och äpplebrödet.


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W

    Jag har inte provat att göra deg men kan väl tänka mig att det blir en halv normal sats? Men jag är inte säker som sagt.


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W

    Vad är detta; matbröd eller kaffebröd?

    Snickers
    220 g vetemjl
    90 g fint rågmjöl
    90 g lantbrödsmjöl
    1,5-2 tsk torrjäst¨
    0,5 tsk salt
    2,6 msk olja
    1,3 msk brödsirap
    2,6 dl mjölk
    1 dl jordnötssmör m bitr
    1 msk kakao
    0,4 dl russin

    Program Fullkorn - Franskt


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W

    Nä det var jordnötssmöret och kakaon som gjorde mig fundersam. Ett litet mellanting kanske, nybakt med ett rejält lager bregott på Räcka ut tungan


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W

    Ingen som har några söta recept till bakmaskinen? på golimpans hemsida finns ett Semmelbröd, tänkte tillsätta lite mer socker och mandelmassa och se hru det blir Räcka ut tungan


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Semmelbröd
    1lb = 450 g
    1.5lb = 675 g
    240390gvetemjöl (special)
    610gfärsk jäst (för söta degar)eller0,81,33tsktorr jäst (för söta degar)
    0,50,9tsksalt
    1,62,6mskmatolja
    0,50,9dlmellanmjölk
    0,91,5dlvatten
    2744gmandelmassa, riven
    1,071,75krmkardemumma
    Program:
    French
    Använd ca 30% mer jäst om snabbprogram (Ultra fast) används
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Semmelbröd

    1.5lb = 675 g
    390gvetemjöl (special)
    10gfärsk jäst (för söta degar)eller1,33tsktorr jäst (för söta degar)
    0,9tsksalt
    2,6mskmatolja
    0,9dlmellanmjölk
    1,5dlvatten
    44gmandelmassa, riven
    1,75krmkardemumma
    Program:
    French
    Använd ca 30% mer jäst om snabbprogram (Ultra fast) används
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W

    Det har inte blivit än, kanske ikväll eller imorgn förmiddag måste ju baka bröd haha


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W

    Jag var lite otydlig för jag har provat originalreceptet och det blir nåt mellanting, som scones eller en mjuk skorpa. Men jag vill gärna ha det lite sötare.

    Jag sklule vilja servera det i skivor, kanske med lite vispad grädde med riven mandelmassa i Räcka ut tungan


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W

    Så har hänt mig några gånger också atelli. Första gången jag gjorde äppelbrödet blev det superbra, nästa två gångerna sjönk det ihop och blev nästan som en krater mtt i. Nedre delen av limpan var ändå fullt ätbar


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
Svar på tråden Bakmaskinstråden