• SaraHe­leneBi­rgitta
  Äldre 21 jan 01:29
  3203 visningar
  12 svar
  12
  3203

  Min sons farmor talar redan om hur dumma kläder han har på sig!

  sitter här nu och vill bara få ur mig ngt som gör mig så ledsen och besvärad! Arg är jag också! Vi var hemma hos min 6 månaders sons farmor efter jul. Han hade då på sig en jättesnygg rutig skjorta, en snygg kofta ovanpå och ett par jeans. Han satt i hennes knä då hon började prata till honom om hur dumma kläder han hade på sig. Usch vilka hemska kläder! och sedan började hon tillrättavisa om att man satte ju faktiskt inte på sina små bebisar sådanna kläder. de skulle bara ha bommul, mjuka och mysiga kläder. Jag kan tala om att hans kläder var mjuka och mysiga!! och sedan så började hon prata om när min fästman och hans bror började använda skjorta och det var minsann inte förrens hennes pappa hade gått bort och bla bla..

  Det vidrigaste av allt var att hon faktiskt kunde med och tala om för min son vilka dumma kläder han hade opå sig! Han är 6 månader gammal och kommer antagligen träffa på sådanna saker redan på dagis. Då kan man väl få slippa höra det från sin farmor!!! Jäkla kärring!! Kläderna hade sonen fått av mina föräldrar i julklapp, vilket sårade min ännu mer..

  Jag är såååå trött på hennes pikar hela tiden.. Hon gör även så emot mig. IDIOT!

 • Svar på tråden Min sons farmor talar redan om hur dumma kläder han har på sig!
 • CHUPAP­I
  Äldre 21 jan 01:32
  #1

  jag vet hur de är .. redan på förlossningen började min mamma tjata på mig om vilka hemska kläder jag hade tagit med mig till sonen .. helt vanliga bodysar och sånt som spädbarn annars brukar ha på sig .. sen varenda gång vi hälsar på så har han fula kläder på sig enligt henne. SIsta gånge vi gick därifrnån så skulle jag se till att han inte skulle ha på sig några randiga kläder för de är så fult :S blöööö så jälva trött på henne

 • n00bma­mman
  Äldre 21 jan 01:34
  #2

  Sa du till henne?
  Man kan tyvärr inte förvänta sig att folk ska fatta ens det mest basala utan att man talar om för dem att man inte tycker deras beteende är acceptabelt.
  Om du inte vill starta ett relationsproblem mellan dig och din svärmor, fundera över om du inte föredrar det framför att din son får höra att inte bara han är dålig på grund av vad han har på sig, men också att hans föräldrar som tagit på honom kläderna är dumma som valt dessa kläder.
  Prata med henne. Du kan göra det utan aggressioner.

 • SaraHe­leneBi­rgitta
  Äldre 21 jan 01:36
  #3

  Åhh ännu värre måste det ju kännas när det är änns egna mamma som säger så!

  Jag hatar verklgen mig själv för att jag aldrig säger ifrån ordentligt heller. Har sagt att hon inte får träffa oss mer om hon fortsätter ändå får hon göra sina "små" mistag om och om igen..

 • SaraHe­leneBi­rgitta
  Äldre 21 jan 01:38
  #4

  Det är svåra är att förmedla sig till henne då hon tydligen inte uppfattar saker som man talar om för henne. Ibland undrar jag om inte det bästa hade varit om jag faktiskt visade lite agressioner, så hon förstod hur arg och sårande allt är.

 • Leefen
  Äldre 21 jan 01:45
  #5

  Jag fattar hur du känner dig!
  Våran lilla pojke har inte tittat ut i nu, och min svärmor lillens farmor har redan börjat.
  Jag hade köpt 3 bodysar som är blåa i grunden sen är där lite grönt på dom med.


  Så fick jag höra men det ska ju inte vara grönt. Jag tänkt för mig själv, hoppas att du inte köper några kläder till mitt barn iaf.


  Skönt att min mamma köper fina kläder till lill killen. Men hon har också fått höra vad som är fint och inte fint. Blir väl så när man snart har 6 barnbarn!


  Nä dessa mormor och farmor... I bland är dom bara för mycket!


  (¯`°?.¸♥ 10 dagar till BF ♥¸.?°´¯)
 • salama­nca
  Äldre 21 jan 01:50
  #6

  Låter som ren skär avundsjuka!
  Min son var 7 v när han hade fin skjorta, stickad väst & ett par byxor med bälte - hur sött som helst & väldans bekvämt. Fråga kärringen om hon föredrar att han blir lind barn ( sno in benen i gasbindor) som de gjorde när hon var liten.... fniss!

 • Msdeli­nda
  Äldre 21 jan 02:01
  #7

  Jag tycker att de kläder som säljs till barn i den åldern faktiskt är barnvänliga, har inga barn själv än men det finns absolut ingen sötare än när småbarn har skjorta och sådana kläder. jag hoppas själv på att jag får en pojke som jag kan klä i såna kläder:) så jag tycker du gör jätterätt så fortsätt med det :):)

  kram

 • SaraHe­leneBi­rgitta
  Äldre 21 jan 02:10
  #8

  tack :) Känns så mycket bättre med lite stöd från andra.

 • hewa
  Äldre 21 jan 02:17
  #9

  Personligen gillar jag inte heller den där "gubb-stilen" på småbarn men det är ju ni som är hans föräldrar och därmed är det ni som bestämmer vad pojken har på sig! Drygt av farmor att ta det inför barnet, även om han bara är 6 månader och inte lär förstå ännu så är det likväl fel. Om du inte känner att du kan säga ifrån på skarpen, kräv att mannen gör det! Det är ändå hans mamma och han kanske kan tala till henne på ett sätt som hon begriper.

  Eller så fegar du och har farmor-vänliga kläder på honom när ni träffas och de andra kläderna vid andra tillfällen. Träffas ni inte alltför ofta är det kanske ett lättare sätt att bevara familjefriden, med risk för att hon börjar ta sig fler friheter iofs.

 • Äldre 21 jan 05:10
  #10

  Jag kan trösta dej med att jag är "värre" än dej Yngsta sonen var bara tre veckor då han var uppklädd med finbyxor, skjorta o stickad väst (är det slip-over det kallas?).
  Mjuka o sköna var kläderna så jag tror inte han led av det. Hade med honom på en begravning o ville att han skulle vara fin. Sen fick han ha kläderna igen då vi var på kalas osv.

 • Elavel­a87
  Äldre 26 jan 15:17
  #11

  Svärmor från helvetet...

  Men ärligt, hade min svärmor sagt så hade jag brett på ordentligt med språket.

  Jag har aldrig träffat min svärmor pga att hon är helt jävla galen!
  Hennes son (min sambo) har gjort det klart för henne att hon varken från träffa mig eller min son.

  Kan din svärmor aldrig säga något positivt kan hon bannemej hålla käft eller vänta med sina kommentarer tills ni har gått. Att säga åt ett barn (oavsett ålder) att hans kläder/utseende inte duger, hallå eller?!

  Nädu, om din svärmor har gett din bebis något överhuvudtaget kan du lämna tillbaka och be henne att fara å flyga. DIN familjs angelägenheten är inte hennes huvudvärk.

  Lycka till!

  Mvh från en som också har en svärmor från helvetet.

  Ps. Hade nog lappat till henne också om det hade vart på det viset! Man är som en björnhona!

 • Äldre 31 jan 20:24
  #12

  min sons farmor berömmer honom alltid för hans kläder och har aldrig sagt något negativt överhuvudtaget, inte min mamma heller, men hon kan ju köpa kläder till min son som jag inte tycket är specielt fint, men dom använder han ialla fall jag uppskattar att hon köper kläder till sonen, men just dom klädesplaggen som jag tycker är urfula, har han på sig hemma :) men det som är fel är ju det ts skriver att hon "pratar" med pojken och säger komentarer som igentligen är riktade mot ts, det fel tycker jag.

Svar på tråden Min sons farmor talar redan om hur dumma kläder han har på sig!
Logga in
Bli medlem