Inlägg från: Örnie |Visa alla inlägg
  • Örnie

    Jag kan inte göra en jä*vla sås :(

    En riktig brunsås är överkurs. Du gör en fond på soppkött och grönsaker, steker ordentlig och späder, gärna med rödvin. Fuskvarianter gör man på vetemjöl, margarin, vatten och soja, men det är förstås inte lika gott.

  • Örnie

    Men om du steker köttbullar kan du vispa ur emellanåt och hälla över i ett annat kärl så länge, sen reder du och tar i lite grädde. Direkt vedervärdigt kan det ju knappast bli.

  • Örnie

    Att IKEAs sås har smak beror på smakförstärkningsämnen osv. Det är ju bara att köpa en påse då. Vi brukar undvika buljongtärningar, för vad är det i dem?

    Här kommer ett recept på min mans superjättegoda sås. När han gör en söndagsstek i tryckkokaren med morötter, lök, och ev andra soppgrönsaker, samt salt och peppar (Steken ska förstås brynas ordentligt innan grönsakerna kommer i) och helst med rödvin blandat med en slatt vatten - så passerar han efter kokningen alla grönsakerna genom en sil, reder och piffar till med grädde eller rödvin. Det blir en tjock och otroligt läcker sås.

Svar på tråden Jag kan inte göra en jä*vla sås :(