• Ejin

    Jag kan inte göra en jä*vla sås :(

    jag gör såhär: om jag inte har stekt nått eller har sky från nån stek eller så.. utan bara ska göra sås rakt av:
    Ta en klick smör eller margarin och smält.... håll på mjöl... en till tre msk kanske beroende på hur mkt sås man gör.... vispa... håller på mjölk,... eller häller på vatten och grädde....rör medan det kokar upp.... saltar och pepprar.... håller på någon tsk oxbuljong... brukar ha pulvwr på burk... häller på soja för färgen... klart...

  • Ejin

    ursäkta min stavning... de ser ju ut som en tvååring har skrivit hahahah

  • Ejin

    steker du typ köttbullar innan så kan du ju bara vispa ner mjöl i skyn som blir... o sen hälla på mjölk eller grädde och vatten... o soja... o sen lite buljong för att ge mer smak...

  • Ejin

    Pixxi skrev 2009-01-22 17:34:29 följande:


    Jag tycker också buljongtärning inte är gott, man ska ha det som krydda inte som bas.
    men ibland så har man ju ingen sky,,, har man stekt mamma scans köttbullar och vill vispa i hop lite sås så krävs de ju buljong.. eller fond för att göra en sås....
Svar på tråden Jag kan inte göra en jä*vla sås :(