• Kotten7381

    ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V

    Lägger inte heller till mig i nån BIM lista eftersom vi kört igång med IVF karusellen. Första spraydagen idag, så nu ÄNTLIGEN är vi igång!!!! =)

  • Kotten7381

    Hemlinghetsfull 84: Välkommen hit! Vi vet precis hur du känner, vi är alla där! =/ Ska bli intressant att höra vad KK säger, kan löna sig att tjata lite.

  • Kotten7381

    cachew skrev 2009-02-03 22:07:56 följande:


    kotten 09 skrev 2009-02-01 20:09:48 följande:
    Hållar alla mina tummar och tår!Kram
    Tack så mycket!!!!
  • Kotten7381

    Man ska va glad och snäll skrev 2009-02-06 22:37:24 följande:


    En annan sak. Såg på Skavlan på svt1 ikväll där en zoolog sa att om man inte fått barn inom 2 år sätter instinkten igång och ifrågasätter relationen. Då undrar man - vad är det som gör att man lyckas hålla ihop efter detta. Själv har vi varit ihop i 15 och faktiskt övergick den överväldigande förälskelsen till nånting stillsammare och mer ifrågasättande efter just 2 år - men nu då? Är det nån slags biologisk förnekelsefas som inträffat eller? Skulle varit kul att höra hans svar på det. Nån som har nån teori?
    Jag såg också det där och började fundera på om det är därför vissa skaffar barn för att så att säga "lappa ihop" relationen. De tror att ett barn kommer att göra allt mycket bättre igen. Jag har en kompis som satte ett ultimatum för sin pojkvän, antingen skulle de skaffa hund eller barn, och detta var väl ungefär när de varit ihop i 2 år om inte lite kortare. Iaf så skaffade de både och, bara sådär!! =/
  • Kotten7381

    Å ett sånt bra resonemang. Visst funderar man fram och tillbaka hela tiden. Hur mycket ska man dessutom gå igenom för att få ett litet barn??? Hur mycket pallar man med, hur mycket får det kosta??? Ska jag ha ett barn till varje pris och isf VARFÖR?
    Det är nog bra att fundera i dessa banor nu för tänkt om man en dag står där med ett barn på armen, då är det ju liksom försent!

  • Kotten7381

    kvinna79 skrev 2009-02-10 22:01:46 följande:


    Jag har också funderat mycket i de banorna även om jag alltid kommer fram till att JA, jag vill ha barn. Men sen landar jag i "och hur mycket ska det få kosta då". Dels ekonomiskt men framförallt känslomässigt. Hur många IVF:er orkar man med? När ska man säga stopp? Jag ska ju precis till att påbörja min första IVF men tankarna finns där ändå.Sen måste jag bara säga att ååå, vad glad jag var att någon tog upp den här frågan. Det blir lätt en hysteri om att man mår så dåligt när man inte får barn och det känns som att det är mer givande, berikande att faktiskt diskutera hur man hanterar det faktum att det kanske inte blir barn.
    Håller också på med mitt första IVF och har funderat i samma banor som du. Hur gör vi om det inte lyckas? Hur många försök ska vi ta oss råd till, hur mycket är det värt???
    Både pengamässigt men även känslomässigt... finns mycket att fundera på.

    Angående adoptionsfrågan så har jag funderat på det ibland, jag tror dock inte att jag FÅR adoptera pga hälsan. =/ De är väl rätt hårda på sådant. Sambon är heller inte positivt inställd till adoption...
  • Kotten7381

    Jag finns kvar i tråden, men håller mig lite i bakgrunden. Vi håller som bäst på med IVF behandling och försöker ingenting själva just nu... Känns som att man står lite på sidan om då, vet inte varför. Men jag tycker precis som du helenas83 att tråden har blivit "tråkig".

  • Kotten7381

    Man ska vara glad och snäll: Bra inlägg! Du har helt rätt i att - ha barn är ett fritt val! Men många verkar inte se det så, många som redan har barn alltså. De "skaffar" dessa barn för att man "måste" - det hör till att ha barn, har man inte barn är man inte NORMAL! Men sen när de väl har barnet så klagas det till höger och vänster!! Ursch, då blir man irriterad!!!!

    Tråkigt att du tog våra inlägg ovan som negativ kritik mot er andra, det var inte menat så...

  • Kotten7381

    Vi håller som bäst på med IVF efter snart 3 års bäbisverkstad. Det känns väldigt konstigt att vi kanske snart kan vara gravida och få en liten! Missförstå mig rätt, men vi har alltid varit "de utan barn", inte för att jag vill ha den rollen men det känns lite konstigt att byta! =) Och jag hoppas verkligen att vi får byta roll i livet! Är det någon som förstår hur jag menar eller svamlar jag bara?

  • Kotten7381

    Jag har "nedreglerat" mig och börjat med hormonsprutor. I morgon ska jag på VUL för att kolla hur många äggblåsor jag har och vilket storlek det är på dem. För hoppningsvis blir det äggplock nästa vecka någon gång!!

Svar på tråden ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V