Jag tvättar riset i kastrullen, häller på vatten o rör med en sked, häller av det "vita" vattnet o på med nytt o upprepar tills vattnet är klart. (Tycker det är enklare än att stå o spola över en sil i en evinnerlighet)
Häller av det mesta av vattnet i sista sköljningen, ställer kastrullen på plattan (full effekt) o häller på kokande vatten från vattenkokaren tills vattennivån är ett par cm över riset. (vet inte hur det är med storkok men upp till 5-6 dl ris funkar det iaf) Har aldrig misslyckats med riset sen jag övergick till kokande vatten ist för kallt, då blev det ofta grötigt.
Låter det hela koka upp under lock o ställer sen plattan på lägsta effekt tills riset är klart, brukar provsmaka men ca 15min gissar jag.
Såg nån asiatisk "matexpert" på tv för länge sen som sa att man ska lägga handen på riset o hälla på vatten tills handen är täckt o det funkar ju om man häller på kallvatten....