• Lixen19

    behöver tips på kyckling gratäng

    Blev sugen på att göra någon slags kyckling gratäng imorgon till lunch. Har du några smasiga recept att dela med dig av.
    kan både vara ris o pasta i..

    tack på förhand.

  • Svar på tråden behöver tips på kyckling gratäng
  • Emelie123

    Hej hopp!
    Brukar göra en jätte god gratäng på färdiggrillad kyckling (går lika bra att göra kycklingen själv, men tar ju längre tid)

    Smörj en ugnssäker form
    Rensa kycklingen och lägg i formen
    Strimla, eller ha i färdigtärnad bacon
    Hacka purjolök och ha i
    Champinjoner om man vill =)
    Slå över matlagningsgrädde och in i ugnen

    Jag brukar servera med kokt potatis till, men pasta och ris går lika bra det =)

    Hoppas det kan va nått!

  • Tinis 77

    Lägg kycklingfiler i en form. Krydda salt, peppar, vitlök, grillkrydda ja du kan ta vilka krydder du vill.
    Blanda creame fraiche, matlagningsgrädde, dijonsenap, soya och vitlök plus andra kryddor. Häll över kycklingfile.
    Servera med ris, pasta eller avd du tycker.

  • Disela

    Kycklingfilé
    Grädde
    Senap gärna dijon
    chilisås(felix glasflaska) eller ketchup om man inte vill ha starkt
    tomat

    Varva kycklingfilén (som du delt på hälften, på längden alltså, så den har samma form) med tomat. Blanda chilisås, grädde och senap i kastrull och gör en sås. Smaksätt med kryddor. Häll över kycklingen och in i ugenen. Vill du kan du bryna kycklingen för att få fin färg på det.
    Pressad potatis till.


  • Queequeg

    Brukar steka zuccini, champinjoner, rivna morötter tills det blir mjukt med salt och peppar. Sedan brukar jag hälla i en burk tomatsoppa och sedan krydda med lite örtkryddor och låda det puttra några minuter.

    rensar ur en grillad kyckling (eller steker kycklingfilé i bitar) och delar i bitar som jag sedan rör ner i grönsaksblandningen. Under tiden har jag kokat gammaldagsmakaroner som jag sedan även blandar i. På slutet rör jag även i ca 1 - 1 1/2 dl gräddfil och har i en ungsform. toppar med lite riven ost och låter stå i ugnen på 200 grader tills osten fått färg

  • Ziitoo

    Kycklinggratäng

    2 dl grädde
    2 dl riven ost
    2 vitlöksklyftor
    2 dl creme fraiche
    1 hönsbuljongtärning.

    Värm upp allt förrutom kycklingen i en kastrull så buljongen löser sig.

    Lägg den råa kycklingfilén i en form och häll all såsen över.

    Låt stå i ugn 30-35 minuter i 225 grader


    ♥ BF 19 Februari ♥
  • Ziitoo

    Potatisgratäng med kyckling och Café de Paris.

    Gör vanlig potatisgratäng och grädda i ugn, när den är klar så ta ut den och slå på kyckling som du köpt färdiggrillad i butik("strimla" den först) och häll sen över Café de Paris sås och låt grädda en stund till, kanongott.


    ♥ BF 19 Februari ♥
  • 1982

    Jag hittade på en rätt i söndags - blev riktigt god! Gjorde om flygande jacob och det blev faktiskt godare!

    Kycklingfilé i småbitar.
    Bacon
    Jordnötter
    2,5 dl matlangningsgrädde
    2 dl creme fresch
    Mangochutney
    salt och peppar

    Stek kycklingfilé. Krydda med salt och peppar. Lägg bitarna i en ugnsform. Strö över stekt bacon och jordnötter. Blanda grädde, creme fresh och mangochutney med kryddor. Ev kan man ta i en pressad vitlöksklyfta också. Häll över blandningen. Ställ in i ugnen i ca 15 eller tills det börjar bubbla i såsen...

    Servera med ris och en sallad. Jag tänker göra detta igen!

Svar på tråden behöver tips på kyckling gratäng