• tiptoe

    Första barnet oktober 2009

    Hej,
    Kul med en tråd enbart för oss som väntar första barnet. Jag har BF 9 okt och det känns otroligt långt dit just nu:)

  • tiptoe

    Hej,
    Känns som jag har massa symptom.. Men frågan är hur mycket man inbillar sig;) Men jag är supertrött samtidigt som jag inte kan sova, har molvärk och känner mig svullen, mår småilla, ömma bröst och blir lätt yr.

    Jag fick mf i höstas i v.6 och då hade jag inga symptom alls, så nu är jag lycklig för minsta lilla jag känner!

    Själv?Har du några symptom?

  • tiptoe

    Jag slutade med mina p-piller i somras, men vi har inte försökt "aktivt" med att hålla koll på ÄL etc. utan bara låtit det hända.. Blev gravid i höstas och fick mf i v6+0 så nu är jag lite mer försiktig i min "lycka" än så länge.

    Har inte rigt BM än, har faktiskt lite ångest för det, den BM jag tillhör gillar jag verkligen inte (det känns som de har nollkoll) så vet inte riktigt vart jag ska ringa istället men Gbg är stort så nått ska jag väl hitta;)

  • tiptoe

    anniki81 skrev 2009-02-05 11:36:41 följande:


    Hej hej!Här är en till, beräknas födsel den 6 oktober. Men jag är som dig tiptoe, är lite försiktig i min lycka då vi försökt bli gravida i över 2 år med en druvbörd och ett missfall i bagaget. Blir rädd för minsta lilla jag känner i livmodern, minsta lilla sticket så sätter jag mig ner och tar det lugnt inte så roligt som det borde vara så här i början.
    Jag hoppas man kan slappna av ordentligt efter v12 och bara njuta:)
  • tiptoe

    vinterbarn 09 10 skrev 2009-02-05 18:39:54 följande:


    Välkommen annki81!Vi har också försökt länge och har haft ett mf så denna gången ska vi inte berätta förrän vi passerat v.12. Jag ska på vul om en vecka för att se att det finns något där...
    Spännande med Vul och få se det lilla:)
  • tiptoe

    Jag är allt annat än piggare, fast sova kan jag ändå inte.

    Usch nu ikväll känner jag mig SÅ uppsvullen, tom trosorna skaver in. Hahah blir roligt när man tänker på att det bara lär blir värre framöver:)

  • tiptoe

    Snowsee skrev 2009-02-07 18:58:38 följande:


    Hej!Jag väntar också vårt första barn. Har nog beräknad BF 11 oktober men vet mer på måndag när vi ska till BM för inskrivning. Jag slutade med mina P-piller 9 januari och sen dess har vi kört med "avbrutet", men bara haft sex ca 5-6 ggr. Så det tog sig snabbt! Inte riktigt planerat nu, hade tänkt sätta igång verkstaden i maj då jag pluggar och skulle vara färdig i januari 2010 men nu blev det så här och det är trots allt väldigt välkommet! Har inte riktigt fattat det än dock...Om allt är okej på måndag hos BM så ska vi berätta för våra föräldrar men övrig släkt och vänner ska vi försöka vänta med till v 12. Men hur lätt är det?? Vill skrika ut det till hela världen.Jag har också väldigt mycket symptom, tycker jag..- Trött- Lätt illamående- Lättare att bli anfådd- Lite yr till och från- Riktigt svullen mage- Grym typ "mensvärk" eller molvärk i tjejmagen- Mer flytningar- Ett humör som åker berg och dalbana.- Konstant hungrig (hur ska detta sluta?) Vill inte bli ett hus!!Vet ngn förresten om det är okej att träna på gym när man är gravid? Funderar på att leta reda på vattenjympa..FÖRRESTEN, GRATTIS ALLA!!
    HEj grattis själv!

    Du kanske inte ska ta i för kung och fosterland på gymmet, läste någonstans att det är bra att fortsätta träna som vanligt, men att man skulle undvika att träna magen och övningar där man lyfter upp rumpan (antar de menar när man ligger ned).
    Själv tränar jag yoga och tänker fortsätta med det så länge som möjligt för at sen nog gå över på gravidyoga, men funderar oxå på vattengympa!
  • tiptoe

    Grattis till alla nytillkomna, kul att vi blir fler och fler!

    Jag tänker inte berätta något på jobbet förrän efter v12, eventuellt inte förräns efter ul, jag vill vara HELT säkert på att det finns något där inne innan jag tar itu med chefen;)

    Jag är för övrigt född -79 och är en skånetös som nu bor i Göteborg!

  • tiptoe

    JAg har redan testat de alkoholfria ölen (Carlsberg) på systemet. Fick en otroligt sug på öl i helgen (antagligen för att jag vet att jag inte kan längre) så sambon åkte snällt iväg och köpte. De var lite vattniga men ok.
    Till helgen däremot ska vi ha fest hemma funderar på att köpa alkoholfritt vin och hälla över i någon gammal flaska, ändå bara jag som dricker vitt;)

    Idag var det någon på jobbet som rågade om jag var gravid.. fick panik och ljög säkert skitdåligt! Har tänkt berätta för nära och kära 1 april, då är jag i typ v13, ska bli kul att se om de tror att det är ett aprilskämt eller inte:)

Svar på tråden Första barnet oktober 2009