Inlägg från: Minifer |Visa alla inlägg
  • Minifer

    Första barnet oktober 2009

    hej =) jag är mer på ett par andra oktobertrådar, men hakar gärna på här med eftersom det är första barnet :)

  • Minifer

    Bf Oktober
    5: Furix, Zaralisa, Minifer
    6: annki 81
    7: vinterbarn 09 10
    9: tiptoe, MHJ
    10: aija
    11: Snowsee
    15: RedRose

  • Minifer

    Snowsee skrev 2009-02-10 13:48:37 följande:


    Är det någon annan än jag som känner ständig oro? Oro över att man har jätteont i magen och sen oro när det slutar? Idag har inte inte känt några symptom alls. Denna oro gör mig orolig..
    hahah OM! :)
  • Minifer

    Snowsee skrev 2009-02-10 15:23:59 följande:


    Mat, mat, mat. Konstant hungrig! BM igår rådde mig att äta 6 ggr/dag, 2 lagade mål, frukost och 3 mellanmål. Vad och hur mycket äter ni på en dag??
    men GUD! SÅ mycket kan jag inte äta!! Jag kan inte äta de två-tre första timmarna efter jag vaknat (hur hungrig jag än är, har aldrig kunnat äta frukost) och jag fattar inte hur man HINNER äta sådär mycket? Äh, jag äter när jag är hungrig, tror kroppen vet det där bäst själv. Annars blir jag nog bara tjock. Normal sett (innan grav) åt jag ett mål mat om dagen, nu äter jag antingen två plus något mellan mål eller en gång plus flera mellanmål. Menar , min bebbe är 4 mm lång, tror inte den kan ta in så mycket näring ändå =) coh den säger nog till när den behöver
  • Minifer

    aija skrev 2009-02-10 18:51:56 följande:


    har oxå ont i magen till o från på sidan, mest höger.pratade med bm om detta hon säger det är helt normalt bara de inte gör så ont att man viker sig av smärta. hon tyckte jag skulle ta det som possitift då livmodern växer så det knakar där inne. men om det gör ont vid tunga lyft o bära tungt så skulle man undvika det. är såååååååå trött känns som man gått i ide sover största delen utav dygnets 24h.. hur länge skall man vara så här trött?? ngn som börjat äta folsyra? hur många piller ska man ta om dagen? är det verkligen nödvändigt?
    Ja, ät folsyra! Miskar risken för ryggmärgsbråck och harmynthet och främjar tillväxten. Gör dock ingen nytta för ryggmärgsbråck efter v 12. Det finns ju folsyra i mat såklart, och får man i sig nog den vägen är det ju lugnt, men man behöver ju rätt mycket när man är med barn. jag tar 600 mikrogram om dager, eller vad som ingår i en aco vitamineral kvinna vitamintablett. SKönt att kunna ta en tanlett om dagen och slippa oroa sig för om man får i sig allt viktigt man behöver
  • Minifer
    SommarDahlia skrev 2009-02-10 22:26:59 följande:
    Jag joinar gärna oxå! har BF 13/10 om allt går vägen.. Ville gå på tidigt UL för att se så att mina fyra gravtest inte ljög men fick inte tid förrän den 2 mars (hos privat).. EVIGHETER dit ju! Å barnmorska får jag inte tag i.. dom har skitdåliga telefontider, alltid upptaget och ingen växel så man kan bli placerad i kö.. Nån som har de likadant? vad gör man? kan man åka dit å prata med dom å få tid till inskrivning tro?
    tja, det suger =/ Helt hopplöst att komma fram. Här kan man dock lämna medd de ringer alltid upp till gravida här. Jag har inte inskrivning förrän v 13! Vill också veta att nåt faktiskt lever där inne
  • Minifer

    RedRose skrev 2009-02-11 06:34:12 följande:


    ojdå,å själv har jag inskrivning 26.2. :o när har du inskrivning Minifer?
    24 mars..
  • Minifer

    Fridafia skrev 2009-02-12 22:20:17 följande:


    Hej tjejer! Ja visst känns det overkligt, jag tror inte jag riktigt har fattat det.. men eftersom jag inte fått någon mens och gjort 4 positiva grav-test så bör jag väl vara gravid haha.. Jag har inga symtom alls nu, förra veckan när jag inväntade mensen mådde jag lite illa men det gör jag inte längre, nu känner jag ingenting vilket jag antar att jag ska vara glad för men det gör ju också att det känns mer overkligt. Nu har det varit lite tufft i några dagar, jag har slutat snusa nämligen!! Och även dragit ned på kaffekonsumtionen som helt klart legat i överkant. Detta då jag läst att överkonsumtion av kaffe, dvs. mer än 3 koppar per dag kan öka risken för missfall. Hur mycket tänker ni på kosten? Jag äter vitamineral kvinna från Apoteket och sedan så äter jag som vanligt, försöker äta så mycket frukt och grönt jag kan. Jag gjorde mitt fjärde grav-test i tisdags innan jag ringde BM. Tänkte först vänta men sen ville jag ringa och höra utifall det var något jag missat, hon var dock ganska snabb i telefonen men vi fick iaf en tid om 1,5 v. för en första träff. Jag har dock ingen aning om vad som händer då? Inte så mycket misstänker jag.. Lycka till tjejer!!
    Vad duktig du är!! Bra jobbat!!

    Vid första träffen är det mest hälsoprat och så kan du passa på att fråga massa saker =)
Svar på tråden Första barnet oktober 2009