Ert bästa recept på kålpudding
Ge mig ditt bästa recept på kålpudding. Jag har aldrig testat, men vill gärna göra det.
Ge mig ditt bästa recept på kålpudding. Jag har aldrig testat, men vill gärna göra det.
Jag brukar göra en snabbvariant.
Steker kålen i små bitar,kryddar med nån msk sirap efter ett tag.
Det får steka tills den mjuknar.
Sedan lägger jag ett lager med stekt kål i botten på en smörad form.
Sedan är det färsen,man gör en vanlig färs,fast lösare.
ha i mer mjölk bara.
Smaka av så den är lagom salt...
Sedan brer du ut den över kålen,och lägger ytterligare ett lager kål över,och kanske ett par smörklickar.
Minns ej gradantal på ugnen.
men det är lätt att googla på snabb kålpudding.
Får du sky kvar i pannan kan du ha det i en sås till efteråt...
Kolla i Vår Kokbok på Kålpudding i långpanna.
Den brukar mannen göra och är mkt god. Den innehåller Risgrynsgröt och blir på det sättet mer matig.
Kålen behöver su inte alls bryna eller slaka innan. Gör iordning vitkålen och läggen sedan i en bunke med sojan. Detta blir lika bra och man vinner tid.
Lycka till!
Jag gör också med risgrynsgröt, köper en färdig korv från affären och blandar i. Supergott!
gubealol: Visst är det gott, men mannen gör gröten själv från grunden. Han brukar även göra extra, så dottern och han kan äta en portion. Jag gillar inte risgrynsgröt bara.
Det tar sån himla tid om man ska koka egen, men visst är det gott.
Man behöver inte ha risgryn i,det går lika bra med ströbröd!
I min kålpudding har jag vanligt kokt ris och slakad vitkål... Snabb och enkel att tillreda (tar lite tid i ugnen bara...)
Strimlar en lagom stor bit vitkål och skivar en gul lök.
Slakar kålen i kokande vatten och låter rinna av. Sparar ett par dl av slakvatnet och gör grönsklasbuljong med.
Kokar ca 2 port vanligt ris.
Blandar kål, ris, ett ägg och fläskfärs till en enda röra som jag breder ut i en smord hög ugnsform. Häller över buljongen och gräddar i 200 grder ca 45 min. Mot slutet av gräddningen häller jag över ca 1 dl matlagningsgrädde.
Serveras med enbart lingonsylt. Ingen extra sås och ingenpotatis.
Jag gör med risgrynsgröt, steker kålen i soya och mörk sirap.... Smaskens
Jag brukar köra receptet i Bonniers kokbok, den blir supergod!
kan man inte till o med koka kålen lite innan på dagen så spar man ännu mer tid o kanske går fortare i ugnen?
har för mig min mamma gjort så iallafall... mmmm kålpudding. mega mums.. synd inte min man tycker detsamma..
Jo visst går det! Jag kokar alltid kålen tills den blir mjuk..
Någon som steker köttfärsen innan?