Paj med getost
Åt paj med getost (chevre) till lunch och undrar nu om en paj som är bakad i ugn räknas som "bubblande het" och därmed ok att äta..?
Åt paj med getost (chevre) till lunch och undrar nu om en paj som är bakad i ugn räknas som "bubblande het" och därmed ok att äta..?
Varför skulle du inte få äta den ska man va rädd för allt man äter får man nog svälta ihjäl.
Feta/ get ost fr du äta om den är pastöriserad
Pajen kommer upp i de temperaturer som krävs för att ev bakterier ska dö, ingen fara alls med det du åt.
Däremot så bör man inte äta chevre utan att hetta upp den till 70 grader (bubblande) innan. Spelar ingen roll om den är pastöriserad eller ej.
Från SLV;
"Undvik ost gjord på opastöriserad mjölk. Undvik också mögel- och kittost även om den är gjord på pastöriserad mjölk, till exempel brie, gorgonzola, chèvre, vacherol och taleggio. Ost i matlagning som upphettas till bubblande het går bra att äta."
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=12551&epslanguage=SV