• pcr

    Hur får man wokade grönsaker knapriga?

    Jag undrar precis som rubriken:

    Hur får man grönsakerna knapriga när man wokar dom?

    Någon som har något bra tips på detta?

  • Svar på tråden Hur får man wokade grönsaker knapriga?
  • PetraMunchen

    Några tips.

    Använd färska råvaror
    Ha inte för mycket i pannan
    Se till att det är varmt
    Se upp för grönsaker som "vätskar sig" typ champinjoner eller tomater...

  • pcr

    Inga frysta wokpåsar med andra ord?

  • Nyfiken gul
    pcr skrev 2009-02-09 21:28:40 följande:
    Inga frysta wokpåsar med andra ord?
    jodå - men inte hela på en gång - tar du hela blir det bara vatten av allting och det blir grötigt.

    ta lite åt gången och ös upp i en skål och woka mer sen.
    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Nyfiken gul
    Julmust skrev 2009-02-09 21:32:13 följande:
    komplettera de frysta med lite färska och woka inte för länge.
    just precis... wokade grönsaker ska bara bli varma - inte kokta eller stekta.
    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
Svar på tråden Hur får man wokade grönsaker knapriga?