Tips på vad jag ha ha Tahini till?
Köpte en buk tahini som jag bara använt 1 gång..
Tips?
Köpte en buk tahini som jag bara använt 1 gång..
Tips?
Sås till falafel, ska visst vara gott, jag har inte provat själv (står en brk tahini i mitt kylskåp med haha)
Man kan göra hemmagjord hommous också, det ÄR gott
OK..vad jag förstår är det som en sesamfrö hummus typ..smakade lite..smakade typ inget speciellt..
kanske ha det till bulgursallad el cous cous...
det jag använde den igår var till fisk i ugn.
Använd som dippsås till frukt och ljust bröd. Gott!
Häll i lite olivolja och pressad citron. Gott som dippa med libabröd, oliver!
Har också en i kylen efter att ha gjort falafel.
sia, dippar du bara direkt i thainin?
TereseA hur använde du den till fisken?
ok..verkar gott...som dipsås..
tack för hjälpen..
ha på knäckebröd tillsammans med honung är gott!
Åhhh jag får ångest när jag hör det, växte upp med det hemma (pappa arab) och vid maten var vi tvunga att smaka en liten grej av allt på bordet och tycker det är så äckligt
Men annars så äts det ju till, bulgur,ris, stekta ägg, falafel och kebab.
hittade recept på tasteline...smakade inget typ..fick krydda massor efter.
Ja, ibland blir man besviken
Karlsson skrev 2009-02-11 14:34:15 följande:
[citat]
sia, dippar du bara direkt i thainin?
Ja, men det beror på vilket sorts tahini det är. Jag har en burk med arabisk tahini som som är härligt tjock och flytande, perfekt att dippa i. Sen har jag en burk med svenskgjord tahini från Kung Markatta som är precis som jordnötssmör i konsistensen, alltså ganska hård och torr. Den tar jag några matskedar av i hummus. Skulle nog funka att bre på mackan också.
En på jobbet gör rödbetsallad med Tahini+creme fraiche istället för majonnäs+cremefraiche. Hon använder 50-50 av tahinin och creme fraichen och så kokar hon rädbetorna själv.