Hur gör man egen katrinplommonpuré?
Ska man använda färska katrinplommon? Jag hittade ej det i affären sist och köpte därför vanliga plommon, men det kanske inte har samma effekt? Eller köper man torkade katrinplommon och gör puré på?
Ska man använda färska katrinplommon? Jag hittade ej det i affären sist och köpte därför vanliga plommon, men det kanske inte har samma effekt? Eller köper man torkade katrinplommon och gör puré på?
jag köpte torkade plommon som jag lät ligga ett tag i vatten sen mixade.
Ylwis skrev 2009-02-12 14:11:05 följande:
Jag brukar låta plommonen ligga i vatten ett par timmar. Man ser när de har blivit mjuka, de sväller upp. Sen när jag mixar dom brukar jag späda med lite av vattnet som de har legat i. Det går jätte bra att frysa in i iskuber!
Tag 10-15 TORKADE katrinplommon och häll på 1- 1,5 dl kokande vatten. LÅt stå minst 6 timmar. Mixa. Klart!
Jag har köpt ekologiska plommon i hälsokostaffären, de katrinplommon som finns i mataffären är det oftast tillsatser i.
Jag har även kokat plommonen efter att de legat i blöt, sen mixat. Funkar med aprikoser oxå!
Jag lägger dem i blöt, i bland några timmar, i bland över natten. Lite beroende på när jag sen hinner mixa.
Mixa dem och späd med vattnet de legat i till önskad konsistens.