Inlägg från: closetomyheart |Visa alla inlägg
  • closetomyheart

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    Ullegulle78 skrev 2009-02-13 15:05:22 följande:
    Intressant läsning TS! Jag har alltid känt att det är lite "sekt-varning" eller vad man ska säga, över hennes forum... *duckar för alla stenar AWs fans kommer slänga mot mig..*
    Lita på din känsla! jag kan bekräfta att de bedriver sekt-metoder!
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    Missundies skrev 2009-02-13 15:53:37 följande:
    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=18... Jag får säkert inte länka såhär till en specifik tråd, och det är lite OT, men jag blir så ledsen och frustrerad av sånt här, alla söta små bebisar som ska "kuras", fy fan.
    Först och främst en stor eloge till Humlan som skrev att mamman självklart ska ta upp sitt barn om det skriker i 20 min.... däremot en stor jävla skithög till dem som påstår att det är helt ok att strunta i sitt barn när det skriker. J***a fascistfasoner att de som reagerar och ifrågasätter och säger ifrån när föräldrar peppas med hejarrop att de ska strunta i barnens signaler, hotas med avstängning och gud vet allt.... Usch jag mår illa när jag läser om hur barnen behandlas och blir djuriskt förbannadSkrikandes Sekt är ett milt ord på allt som förekommer i AW's anda
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    fruis skrev 2009-02-15 19:37:52 följande:
    MuminMy, nu är ju AW tyvärr inte känd för sin förnuftsbaserade resonemangsförmåga så jag är inte direkt förvånad. Om jag ska vara ärlig undrar jag om det inte är något fel på henne? Hon kan ha ett hemskt obehagligt humör och bete sig hotfullt och otrevligt för att sedan växla och vara jättesnäll och peppande, helt utan urskiljning. Hon kan säga en sak ena minuten för att andra minuten indignerat påstå att hon aldrig sagt något sådant och att det är något annat som gäller istället. Jag tror inte att hon är riktigt medveten om sitt beteende själv heller.
    Hm...helt rätt...och det finns visst en benämning på detta tillstånd också..låter det dock vara osagt här, men obehagligt är det.
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    Satisfaction skrev 2009-02-15 20:03:01 följande:
    Ja, vad ska jag säga om detta, TS? Jag gillar Barnaboken, den har gett mig många bra råd. Tycker att AW skriver om barn på ett mycket kärleksfullt sätt i just den boken. Sen plockar jag naturligtvis ut det som passar mig bäst - precis som annars i livet. Eventuell koppling till scientiologerna då? Jag bryr mig faktiskt inte. Jag tycker Barnaboken är bra, sen vad AW skriver på olika forum är för mig ointressant. Men det verkar ju ha satt futt på er som älskar att hata AW, drevet går liksom.
    Kärleksfullt???? På ett ställe hotar hon med att strypa en liten flicka om hon inte slutar med att bete sig illa mot de mindre barnen! Det är ju verkligen pedagogiskt och kärleksfullt, framförallt då denna flicka hade grava problem på grund av sina hemförhållanden.

    Älskar att hata Anna, är det vad du kallar det när man reagerar på att barn vanvårdas och ingoreras? Jag skiter fullständigt i att det är Anna Wahlgren som sprider den sjuka dyngan om SHN och alla tillbehör, jag hade reagerat precis likadant om det varit Berta Svensson eller Pelle Persson som uppviglade till vanvård och emellanåt ren misshandel av barn.
    Det som skrämmer mig är de människor som inte ser vad hon håller på med och försvarar henne in absurdum. Herrgud, vakna upp, det är ju små barn det handlar om!
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    Impertiff skrev 2009-02-15 21:18:29 följande:
    SaramedM skrev 2009-02-15 21:11:22 följande: I detta fall är jag inte upprörd eftersom jag tror att det är ett misstag på så sätt att kopplingen till Scientologerna inte var uppenbar för AW - även om den tydligen är lätt att hitta (så har jag sagt det och behöver inte få det återupprepat). Men jag vet också av erfarenhet att allt gällande sömn, barnuppfostran etc. där Anna Wahlgren är inblandad är en röd flagg för många och jag är ganska säker på att denna debatt, vilket jag tror att det blir/är och inte en dialog, inte kommer leda någonstans så jag tänker inte ge mig in i detta mer än så här. Om jag inte blir glatt överraskad med att det är kvalitet och dialog!
    Så talar en sann AW-anhängare. AmenFlört
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart

    Missade det tyvärr, men hade gärna sett det. vet du när det sändes?


    Maggis Nervis skrev 2009-02-15 21:40:51 följande:
    Jag gillar den sekvensen när hon blir intervjuad i svts godmorgon Sverige och där sitter två läkare med som fullständigt kör över henne med vetenskapliga bevis.. Snacka om att inte inse att man redan ligger pyrt till...
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    Impertiff skrev 2009-02-15 21:35:12 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-02-15 21:29:03 följande: Nu skrev du väl ändå lite fel? Du menade väl ändå "Så talar en sann AW-sektmedlem"
    Förlåt, inte meningen att benämna dig fel, AW-sektmedlem skulle det ju självklart ha ståttSkrattande
    Ber tusen gånger om ursäkt, ska aldrig göra om det igenFlört
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    pompes pappa skrev 2009-02-15 22:14:30 följande:
    Kan inte någon ta diskussionen med Anna själv? Jag är Aw- inspirerad och har tagit till mig råd som rutiner/social delaktighet/fritt utforskande av hemmet/jag fyar aldrig mina barn osv. sen så har jag inte köpt hennes sömnmetod. Anna wahlgren är mkt mer än hennes sömnmetoder.... Hennes samröre med scientologin har jag inte fördjupat mig i. Inte heller har jag fördjupat mig i hennes artiklar rörande NSP. Jag vet att hon är negativt inställd till att spädbarn "normala" spädbarn får sömnmedicin. Det är jag också, skulle inte ta sömnmedicin själv och därmed inte ge det till mina barn heller. Den enda erfarenhet jag har av scientologi-kyrkan är att en vän till mig gick en behandling där för sitt narkotikamissbruk och den behandlingen var helt värdelös.
    Det går inte att diskutera med AW, hon går till personangrepp och förlöjligar den som ställer obehagliga frågor och fortsätter man att ifrågasätta trots detta på hennes forum så blir man avstängd.
    Och ang de saker du tagit till dig så är de inte något som AW har kommit på, så det kan inte tillskrivas henne...
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart

     I texten där AW lägger händerna runt den 6-åriga flickans hals  så säger hon att flickans bakgrund inte ger henne rätt till ett oacceptabelt beteende, vidare säger hon också ”att skälet är förståeligt gör inte ett förkastligt beteende ursäktligt” och efter det kan man läsa vidare  att barn ska självklart få ge utlopp för sin vrede/vanmakt/sin förbittring men inte genom att skada andra eller sig själva Men detta gäller uppenbarligen inte  AW själv ,  hon får uppenbarligen använda ett både oacceptabelt och olagligt beteende ett beteende som hon "predikar" inte är ok för ett barn.


    Snacka om dubbelmoral, är det detta som är kärleksfullt och visar hänsyn och sätter barn i främsta rummet?


    Detta är bara några av alla galna uttalande som AW gjort. Förstår inte hur människan är funtad och ser inte ni AW-anhängare VAD det är hon säger och gör? Har ni verkligen fstanat så hårt i hennes grepp att ni inte längre ser galensklapen?


     



    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    Impertiff skrev 2009-02-15 22:57:55 följande:
    fruis skrev 2009-02-15 22:52:26 följande: Tanken är ju god... men det känns ändå som att det, som vanligt, spårar ur och blir just en tråd om person istället för sak.
    Men då får det väl gälla personen då, det är ju hon som säger dessa vansinniga saker hur kan man då säga att det inte hänger ihop med personen? Egentligen är det skitsamma för det som sägs många gånger och vad föräldrar uppmanas att göra med sina barn är vansinne och att SHN kuren ska genomföras till vilket pris som helst; 5, 6, 7 veckor gamla bebisar gallskriker 20 min, 30 min och mer och ÄNDÅ hejas dessa föräldra på att fortsätta med att kura, föräldrar har uppmanats att fortsätta låta sitt barn dunka huvudet i spjälsängen så att detta barn fick blåmärken och det fick pågå många långa dygn utan att en enda person i AW's forum eller AW själv reagerar och omgående ber dem att avbryta. Barn måste enligt AW bajsa innan de går och lägger sig och gud nåde det barn som vill på toa efter läggdags; de får helt enkelt vänta tills det är morgon!
    Och nu använder hon scientologernas s.k. statistik för att kunna övertyga än mer att hennes metoder är fantastiska.. Hur kan man som vuxen ansvarsfull människa se på och försvara detta?
    jag kommer att reagera så länge jag bara orkar, för mig är barnen det viktigaste, de kan uppenbarligen inte bli hörda när de protesterar mot hur de blir behandlade så andra får ju säga ifrån och  i allaf all försöka få andra föräldrar att INTE gå på detta vansinne som AW sprider.
    Vart du än går är du där
Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?