• MuminMy

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    I sin senaste krönika har Anna citerat/kopierat en artikel från www.kmr.nu - hon har också hämtat information från dem till sin senaste barnabok när det gäller användandet av psykofarmaka på barn.

    "Ur Barnaboken 2009 (sid 736):


    20 procent av alla västvärldens spädbarn under ett år ges i dag psykofarmaka (2008).


    I Sverige har förskrivningen av lugnande medel och sömnmedel till barn ökat med 200 procent, varav 30 procent till barn 0 - 4 år, sedan år 2000."

    KMR står för kommittén för mänskliga rättigheter vilket ju låter seriöst och officiellt men tittar man närmare visar det sig att:
    "KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de
    mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
    "

    Denna förening gör säkert massor av bra saker, men kan de verkligen vara en seriös oberoende källa? Jag skulle gärna vilja se siffrorna bakom att 20% av alla spädbarn i västvärlden ges psykofarmaka!

    Finns det andra kopplingar mellan Anna Wahlgren och Scentiologikyrkan?


    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-16 14:47
    På förekommen anledning uppdaterar jag med denna info direktciterad från Anna:
    "nej, jag är inte medlem av Scientologikyrkan. Jag är (sedan många, många år) medlem av Kommittén för mänskliga rättigheter däremot."

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-17 21:51
    "Peter Anstrin är opererande Thetan på nivå VII. Han är sannolikt en av de som gått längst i scienologirörelsen i sverige. Han är också redaktör för KMR's tidning. Det verkar alltså inte som om KMR distanserat sig särksilt långt från scientologerna... " psykiatern.blogg.se/2009/february/anna-wahlgren-och-scientologerna.html
  • Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?
  • SaramedM

    Hurvida du skulle ge ditt barn tex melatonin har du INGEN aning om förrän du sitter i det läget

    NPF har hon en skrämmande syn på, hon kallar ju tex de som ger sina barn med adhd mediciner för att de drogar sina barn
    pompes pappa skrev 2009-02-15 22:14:30 följande:


    Kan inte någon ta diskussionen med Anna själv?Jag är Aw- inspirerad och har tagit till mig råd som rutiner/social delaktighet/fritt utforskande av hemmet/jag fyar aldrig mina barn osv. sen så har jag inte köpt hennes sömnmetod. Anna wahlgren är mkt mer än hennes sömnmetoder.... Hennes samröre med scientologin har jag inte fördjupat mig i. Inte heller har jag fördjupat mig i hennes artiklar rörande NSP.Jag vet att hon är negativt inställd till att spädbarn "normala" spädbarn får sömnmedicin. Det är jag också, skulle inte ta sömnmedicin själv och därmed inte ge det till mina barn heller. Den enda erfarenhet jag har av scientologi-kyrkan är att en vän till mig gick en behandling där för sitt narkotikamissbruk och den behandlingen var helt värdelös.
  • pompes pappa

    Nogula skrev 2009-02-15 22:19:57 följande:


    jag hade gärna diskuterat det med henne, men hon skulle ALDRIG ställa upp på det. skulle man gå in på hennes sida och fråga skulle man bara få hela sekten på sig.När det gäller användat av sömnmedicin till barn så får inte "normala" spädbarn sömnmedicin utskrivet hur som helst. Det räcker liksom inte med att ett barn vaknar några gånger per natt för att få medicin utskrivet utan det krävs grava sömnstörningar och att man provat med mycket annat först.
    Jag vet EN person som fick "erbjudande" på BVC om sömnmedicin till sin 6 månaders som inte hade grava sömnstörningar, hon blev erbjuden p g a att hon själv var slutkörd(inte orkade gå upp på natten osv, inte p g a att barnet led av sömnbristen.

    Hon avböjde. Kämpade på med diverse metoder. Ingen nämnd, ingen glömd. I slutändan insåg hon att det handlade om att ta varje dag och varje natt för vad det var. Livet. Nu är pojken 3 år och sover som en stock.

    I det fallet tycker jag det var ruskigt inkompetent och slarvigt att erbjuda sömnmedicin. Rötägg finns ju överallt.

    Men som sagt jag har inte fördjupat mig i Annas artiklar, (jag har fullt upp att ta hand om mina barn, plugga, jobba, leva) Hon kanske är helt ute och cyklar i hennes artiklar angående medicinering och barn
  • pompes pappa

    Beyond Eternity skrev 2009-02-15 22:23:17 följande:


    Det går inte att diskutera med AW, hon går till personangrepp och förlöjligar den som ställer obehagliga frågor och fortsätter man att ifrågasätta trots detta på hennes forum så blir man avstängd.Och ang de saker du tagit till dig så är de inte något som AW har kommit på, så det kan inte tillskrivas henne...
    Hon kanske inte har "kommit på det" men det är från barnaboken jag blivit inspirerad och hittat information om det.
  • Maggis Nervis
    exiteme skrev 2009-02-15 22:25:14 följande:
    Guldhästen: Jag har scannat av sidan där AW hotar strypa barnet. Finns i mitt galleri.
    Det där är bara katastrof Min första tanke är hur flickan får tag på förskärare och skarvsladdar i ett småbarnshem{#lang_emotions_undecided}
    SaramedM skrev 2009-02-15 22:25:35 följande:
     NPF har hon en skrämmande syn på, hon kallar ju tex de som ger sina barn med adhd mediciner för att de drogar sina barn pompes pappa skrev 2009-02-15 22:14:30 följande:
    Jag håller med. Bedrövligt är ordet...
    Fuck Google, ask me
  • SaramedM

    Maggis Nervis skrev 2009-02-15 22:31:52 följande:


    Jag håller med. Bedrövligt är ordet...
    Hur får ett barn som mår så dåligt och beteer sig därefter tag på knivar och sladdar?
    och varför passar inte de vuxna henne så hon inte kan lyfta upp bebisen?
  • fruis

    exiteme skrev 2009-02-15 22:25:14 följande:


    Guldhästen:Jag har scannat av sidan där AW hotar strypa barnet. Finns i mitt galleri.
    Det där är ju så sinnessjukt att jag inte fattar hur det kan ha gått i tryck? Ge se på ett barn på det där viset? Det hon borde ha gjort är att ta ett ordentligt snack med föräldern som inte kunde hantera situationen och lösa problemet där det fanns, nämligen hos den vuxne.
  • Maggis Nervis
    SaramedM skrev 2009-02-15 22:34:49 följande:
    Maggis Nervis skrev 2009-02-15 22:31:52 följande: Hur får ett barn som mår så dåligt och beteer sig därefter tag på knivar och sladdar? och varför passar inte de vuxna henne så hon inte kan lyfta upp bebisen?
    ja det är obegripligt.. Låter som hon hittar på och överdriver...
    Fuck Google, ask me
  • pompes pappa

    Ok. Jag lämnar diskussionen. Ni verkar mest vilja diskutera att ni tycker Anna är dum i huvet.

    ha det gött

  • kristina41

    pompes pappa skrev 2009-02-15 22:42:00 följande:


    Ok. Jag lämnar diskussionen. Ni verkar mest vilja diskutera att ni tycker Anna är dum i huvet. ha det gött
    "klappar händerna"
Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?