• NenniePennie

    Hur gör man köttfärssås?

    Hur gör man en god köttfärssås som inte är alltför komplicerad?.. Kan tillägga att jag aldrig har lagat det, hahaha

  • Svar på tråden Hur gör man köttfärssås?
  • M C

    Stek köttfärs, se till att inte koka. (ta en grabbnäve per pers)
    Salt, peppar och vitlök. (1-5 klyftor - efter behag)
    Chilisås eller ketchup, stek lite till.
    Krossade tomater, en burk per 2 port brukar jag ha men det är efter tycke och smak.

    Koka ihop, häll i en lång sprut ketchup för att binda ihop såsen.

    Frivilligt: vin (före chilin), basilika, grädde, creme fraishe. En eller flera!

  • Ärla Minou

    Oj det finns nog lika många svar som personer. Alla verkar göra på sitt sätt. Jag gör så här:

    Fräs 2 finhackade gula lökar. lägg på fat. Bryn ca 400 g nötfärs, häll på några rejäla skvättar kinesisk soja och mycket svartpeppar, häll i den frästa löken. Kläm i en halv tub tomatpuré och rör om, fräs en liten stund. Häll i några deciliter vatten. Ngra msk ketchup, en skvätt kalvfond och lite chipotle-tabasco. Rätt rejät med timjan och späd sen lite med mer vatten och ev lite mjölk eller ett par msk grädde till rätt konsistens.

  • Emerun

    4portioner
    500gr köttfärs
    1gul lök
    1krossade tomater
    salt, peppar. vitlök efter smak
    ketchup
    matlagningsgrädde 2,5dl
    Stek löken så att den får lite färg, stek köttfärsen, i med kryddor efter smak, häll i krossade tomaterna å ketchup och grädden, smaka av om det behövs mer kryddor el ketchup, färdigt

  • Ärla Minou

    Ärla Minou skrev 2009-02-14 17:03:39 följande:


    Oj det finns nog lika många svar som personer. Alla verkar göra på sitt sätt. Jag gör så här:Fräs 2 finhackade gula lökar. lägg på fat. Bryn ca 400 g nötfärs, häll på några rejäla skvättar kinesisk soja och mycket svartpeppar, häll i den frästa löken. Kläm i en halv tub tomatpuré och rör om, fräs en liten stund. Häll i några deciliter vatten. Ngra msk ketchup, en skvätt kalvfond och lite chipotle-tabasco. Rätt rejät med timjan och späd sen lite med mer vatten och ev lite mjölk eller ett par msk grädde till rätt konsistens.
    Förresten är den god även utan kalvfond och tabasco.
  • Ejin

    jag steker köttförs... kryddar med salt peppar paprika pulver, cilipeppar och massor med kött och grill krydda,, när färsen är brynt så pudrar jag på lite mjöl, sen på med chilisås och sen mjölk och vatten... lite soja för färgen och ev lite ketchup om man gillar de... Klart...

  • Juno

    Jodå, här kommer ett recept till

    Bryn en hackad lök och 400 g köttfärs. Lägg i lite i taget annars kokar det. Salta. Ibland har jag i en stor burk konserverad svamp eller färska champinoner. Sen håller jag i en förpackning ICA krossad tomat smaksat med chili eller vitlök samt lite vatten och soya. Smakar av med paprikapulver och ev mer salt. Toppa med hackad persilja

  • Mandi74

    *favoritar, alltid kul med nya recept*


    Det är mänskligt att tänka vist och handla dåraktigt
  • Ilonasmamma

    jag gör oftast som följande:

    steker nötfärs med lök

    har på¨ krossade tomater

    salt, peppar, paprika krydda, curry

    sen har jag antingen i cremefraiche eller grädde av valfrisort.

    om jag känner för det så har jag vitlök i

    En annan som är god är rödlök och nötfärs och sen ha i keldas örtkryddad sås och sen pressad vitlök och parmesan ost

  • Elfva

    400 g köttfärs (nöt)
    1 liten gul lök, fin hackad
    1 burk krossade tomater
    ev rivna morötter
    ev lagerblad
    kryddor såsom basilika, timjan, oregano eller vad man nu föredrar
    salt och peppar
    gärna en pressad vitlöksklyfta
    ev någon sked buljongpulver

    champinjoner är gott att ha i också..., färska är bäst tycker jag...

    Jag brukar också ha i creme fraiche (ca 1 dl) men det är absolut inget måste...

    Bryn löken och bryn sen köttfärsen, pressa i vitlöken... Häll i tomatkross, rivna morötter, kryddor och buljongpulver, vänta med creme fraiche tills på slutet. Låt koka ihop sig en 15-30 min, mest för att smakerna ska komma fram... Smaka av och servera med pasta...

  • zigge4ever

    Om man har små barn, och inte vill steka maten (det är ju nyttigare med kokt) så kan man börja med krossade tomater, och sen tillsätta lök, köttfärs osv och koka ihop den. Det blir ingen smakskillnad

Svar på tråden Hur gör man köttfärssås?