Rödvinssås
Jag e på jakt efter recept på rödvinssås, e det någon där ute som har ett eller två på lager ?
Jag e på jakt efter recept på rödvinssås, e det någon där ute som har ett eller två på lager ?
1 tsk svartpeppar, krossad
2 dl buljong
1 dl rött vin
2 msk tomatpuré
1 tsk potatismjöl
Koka upp buljong, rödvin och tomatpuré. Tillsätt potatismjöl blandat med lite kallt vatten och låt såsen sjuda men inte koka. Smaka av med salt och peppar.
____
Har inte testat själv, men den såg ganska enkel ut att göra.
Tack
Så här gör jag rödvinsås.
Skalar och hackar lök,morot grovt
smälter smör i en kastrull fräser lök och morot utan att det tar färg(bara så smakerna lösgörs)
slår på någon deciliter vin en buljongtärning och en skvätt vatten
låter blandningen reduceras ner till ca hälften
silar bort lökoch morotsbitar
på plattan igen,tillsätter 3 deciliter vispgrädde och salt peppar och coloritsoya kokas till den reder sig själv!
för fettsnålare sås kan man ta hälften grädde och hälften mjölk men får då reda av såsen med lite redning
Ska testa dessa tips i veckan.. kul att ni svarade så snabbt !
En jätteenkel rödvinssås:
1 buljongtärning löses upp i lite rött vin blanda i
creme fraiche så mkt du behöver (en liten burk brukar räcka)
Späd ut med mer rött vin
Ha i några gröna oliver (pilla bort sedan om du inte gillar, men de ger god smak i såsen)
Gott!
Jag tycker att det är gott att karamellisera socker i rödvinssåsen. Ger en knäckig, lite bränd, mustig smak. Först fräser man valfri lök i smör. Därefter strör du över socker, en halv deciliter, kanske. Sockret smälter, börjar bubbla och blir brunt. När det blivit lite som sirap, tar inte så jättelång tid, tömmer du på rödvinet och buljongen och låter reducera tills hälften återstår. Sila av löken, smaka av med salt, peppar och smör. Smören rundar av smaken. Den här såsen innehåller ingen grädde eller crème fraiche utan det är smöret som gör det!
Lycka till!!!
M
Tack för era recept, ska prova dem så fort jag kan !