• Minlängtan81

    Kladdkaka

    Hej!
    Jag skulle vilja ha ett recept på kladdkaka, där det BLIR kladd.
    Har recept hemma, men det blir aldrig riktigt bra. Bara torrt.
    Så kan någon ge mig ett bra recept så blir jag jätteglad=) Tänkte överraska karln min med kladdkaka när han kommer hem ikväll.
    Ha en bra dag! Kram

  • Svar på tråden Kladdkaka
  • Hannah76

    Du kanske gräddar för länge?
    Jag brukar göra den på Arlas sida och den brukar bli kladdig.

  • Sponkilonk

    100 g margarin
    2 ägg
    3 dl socker
    2½ dl vetemjöl
    1½ tsk vaniljsocker
    4 msk kakao

    15 min i 200 grader

    Har världens pippi på kladdkaka nu, så jag börjar bli lite av en expert. ;)

  • lalasmama

    jag har ett smarrigt recept!
    glutenfritt dessutom!

    100 g smält smör
    2 ägg
    2 ½ dl socker
    4 msk kakao
    1 tsk vaniljsocker
    1 krm salt
    1 ½ dl maizena

    * vispa ägg & socker poröst..
    * blanda ihop allt, smöret i sist..
    * häll i en form (gärna med löstagbara kanter!)
    * grädda i ugnen, 175 grader, 20-22 min..
    * servera med grädde eller vaniljglass & ev jordgubbar, mums!

    Lycka till! //m

  • Sniglar och Krut

    kladdkakarecept.blogspot.com/

    Den här gör jag alltid när jag gör kladdkaka. Har testat många recept men tycker att det här är bäst, och enklast. Praktiskt med det flytande margarinet.

    Jag ställer timern på ugnen på 20 minuter och då är kakan kladdig i mitten, men inte rinnande. Mer seg liksom. Vill man ha den mer rinnande och kladdigare så kan man bara korta tiden till 15-16 minuter nånting sånt. Man får köra ner en sticka och kolla hur den ser ut.

    Lycka till!


    Det är inte så ensamt här uppe på toppen som ni där nere vill tro
  • 4barnsMom

    Mmmmm... Jag vet oxå en god!

    3 ägg
    2 dl socker
    200 gr mörk choklad (marabou)
    200 gr smör
    2,5 dl mjöl
    (ev 1 tsk bakpulver)

    Vispa ägg och socker, blanda i smält choklad, sen mjöl och ev bakpulver om man vill ha den lite kakigare.

    200 grader men dålig koll på tiden brukar börja kolla efter ca 15 min, vill man ha den fast 20-25 min


    Samuel-97 Elin-00 Elias-06 Saga-07
  • ajkw

    Ååh vad gott det låter. Ska nog försöka baka en jag också!

  • Lillylian

    Jag brukar aldrig vispa ägg och socker, inbillar mig att kakan blir mindre kladdig då. Jag rör bara ihop det med en gaffel tills det blandat sig.

  • Sniglar och Krut
    Lillylian skrev 2009-02-20 12:38:46 följande:
    Jag brukar aldrig vispa ägg och socker, inbillar mig att kakan blir mindre kladdig då. Jag rör bara ihop det med en gaffel tills det blandat sig.
    Oj, blir inte dina kakor väldigt platta?
    Det är inte så ensamt här uppe på toppen som ni där nere vill tro
  • Lillylian

    Nope De första gångerna jag gjorde kladdkaka så vispade jag, tycker konsistensen blev mer som sockerkaka då.

  • Sniglar och Krut
    Lillylian skrev 2009-02-20 13:24:55 följande:
    Nope De första gångerna jag gjorde kladdkaka så vispade jag, tycker konsistensen blev mer som sockerkaka då.
    Okej. Jag vispar alltid socker och ägg länge, tills det blir vitt och fluffigt. Fungerar utmärkt i det receptet jag angav här ovan.
    Det är inte så ensamt här uppe på toppen som ni där nere vill tro
  • Minlängtan81

    Tack för alla recept=)

    Mitt recept stod de att den skulle vara inne 30 min. Så kanske är därför den blir så torr.
    Men jag ska spara era recept och testa. Ska försöka mig på en redan idag=)

Svar på tråden Kladdkaka