Mozarella är fantastiskt! Låter det överdrivet kanske... nåja, det är väldigt gott och användbart i alla fall. På pizza är det ju gott, som några skrivit här ovanför. Passar även bra till kyckling och fläskfilé. Man kan ex steka fläskfilé i stekpanna och lägga på en mozarellaskiva på varje köttbit strax innan servering. Häll gärna en skvätt vitt vin i pannan, sätt på locket och låt stå och gotta till sig en stund. Osten smälter ner i kötten - jättegott! man kan även varva lättbrynt fläskfilé med mozarella och sätta in i ugnen. Krydda är dock ett måste, gärna örtkrydda. Mozarella smakar ju inte så mkt i sig själv, men tar dock fram de andra ingrediensernas smaker!
Min favvo är nog dock ändå att använda mozarella i sallader. Man kan även göra fina förrättstallrikar med tomat, mozarellaost och avocado. Skär upp och lägg i fint mönster. Spraya över balsamvinäger och olivolja. Krydda med örtsalt och ev lite aromat. Smaskigt! Ruccola passar till om man vill ha lite sallad.
Mozarella är kanske inte så jättesmalt - men det är ju inte så många ostsorter!
Vad gäller zucchini så använder jag det till olika ugnsrätter eller grönsaksblandningar som steks i panna, exempelvis till fajitas eller stekta rotfrukter.