Brukar göra biffar med tonfisk och kikärtor. Supergott och nyttigt!
Tonfisk och kikärtsburgare 4 port
500 gram kokta kikärter på burk (1 burk = 250 g)
300 gram tonfisk i vatten (1 burk = 150 g)
4 msk sesamfrön
2 klyfta vitlök, pressade
2 st ägg
2 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 dl finhackad persilja
2 msk olivolja
råkost:
200 gram vitkål, strimlad
1 st äpple, grovt rivet
2 msk finhackad persiljat
1 dl filmjölk, ev laktosfri
4 skivor grovt lantbröd, ev glutenfritt
Instruktioner
Skölj kikärterna i ett durkslag. Kör dem i en mixer. Blanda kikärter, tonfisk, sesamfrö, vitlök, ägg, spiskummin, sambal oelek, persilja och örtsalt i en bunke. Forma till ca 12 biffar. Stek dem i olja i en teflonpanna.
Blanda vitkål, äpple, persilja, salt och filmjölk i en skål. Servera råkosten till biffarna.