Inlägg från: non compos mentis |Visa alla inlägg
  • non compos mentis

    Varför bär man slöja??

    Alltså vad jag kan störa mig på är inte det som sägs om varför man ska bära slöja utan det som står mellan raderna om oss som inte bär slöja. Och om män som ser på oss som inte bär slöja.

    "Allah ger fred och stabilitet i samhället genom Hijâb. Ja, detta är sant! Män begår inte förstörelse genom att ha förbjudna relationer med dig, därför att du - den muslimska kvinnan - lugnar ner deras passioner. När en man tittar på dig så känner han lugnhet, inte frestad till att begå otukt (zinah)?

    Så en muslimsk kvinna i Hijâb är ärad, inte vanärad, ädel, inte förnedrad, fri, inte underkuvad, självständig, inte slavinna, skyddad, inte visad, respekterad, inte utskrattad, självsäker, inte osäker, lydig, inte olydig och syndare, en skyddad pärla, inte en prostituerad?"

    (klippt ur annan slöj-tråd)

    Det känns ju lite trist att bli betraktad som prostituerad menar jag...Nu kanske ni inte gör det men håll med om att det går att utläsa i raderna ovan.

  • non compos mentis

    Yaran, jag ser vad det står om muskimska kvinnor som bär slöja och jag ser vad det står om kvinnor som inte bär slöja. Eller gäller det bara muslimska kvinnor som inte bär slöja?

    Det är isådana fall lika illa (i mina ögon) om man har den inställningen.

    Så du fattar inte varför jag blandar in "oss"...

    Det är väl fritt att tolka? Det står ju heller inte att det _inte_ gäller icke-muslimska kvinnor...men, men det stör mig inte sååå mycket att jag lägger någon större energi på det, jag vet ju att jag är en pärla ändå och inte mer prostituerad än genomsnittet.

  • non compos mentis

    så, radix passa dig jävligt noga för att gå in i mitt kryp in och titta på mig, du kommer vilja begå otukt på stört

    *kunde inte låta bli*

  • non compos mentis

    Varför så arg?

    Det är ju knappast jag som skrivit citatet och det står ju bokstavligen "prostituerad". Och jag har inte påstått att detta är ett citat ur koranen, jag pratar om attityd. Att om detta är en rådande attityd bland muslimer, så är det lite....intolerant, för kom igen, tycker du det är konstigt att man ur nedanstående rader kan läsa att de som inte bär slöja är vanärade, förnedrade,underkuvade, slavinnor, visade, utskrattade, osäkra, olydiga, syndare och prostituerade.
    Du Yaran kan inte stå till svars för alla muslimers tolkningar,säg istället att du inte står för den. Men om jag stöter på denna attityd har jag all rätt att undra.

    "Så en muslimsk kvinna i Hijâb är ärad, inte vanärad, ädel, inte förnedrad, fri, inte underkuvad, självständig, inte slavinna, skyddad, inte visad, respekterad, inte utskrattad, självsäker, inte osäker, lydig, inte olydig och syndare, en skyddad pärla, inte en prostituerad?"

  • non compos mentis

    Jag vill klargöra att det är en muslim (Jowairah) som från början skrivit inlägget och använt ordet från början, så jag har inte förvrängt något. Inlägget i sin helhet finns på
    www.familjeliv.se/Forum-5-66/m3700521-5.html

    och där står massa fina saker om att bära slöja, men jag reagerade på det där sista för det lät så "för mer".

    Jag vet att jag inte är muslim men jag lever i er verklighet, vi delar ju samma värld. Och jag är berättigad åsikter om det som skrivs i dessa trådar, det är ju inte en envägskommunikation. Jag tycker det är roligt att diskutera med dig Yaran, du kommer ofta med egna åsikter och inte bara en massa korancitat. Men du måste inte stå till svars för vad varenda muslim säger, för jag tror att du är en alldeles egen individ. Jag anklagar inte _dig_ som person, det vet du väl?
    I detta fall anklagar jag en attityd som jag inte gillar och som jag hoppas att de allra flesta inte delar.

  • non compos mentis

    Härligt, då känns det tom som jag har tillfört något!

    Nu ska jag ut och njuta av det sista av sommaren.

    Peace!

  • non compos mentis

    En sak tycker jag är tråkig apropå ett inlägg långt tidigare, det känns nästan som det _förutsätts_ att jag som icke-muslim ska ha fördomar om slöjbärande kvinnor. Jag bor i Stockholm och i Uppsala och ändå ser jag inte ofta kvinnor med slöja, så om jag möter en slöjkvinna i kassan på Konsum så vet jag med mig att jag kommer att titta lite extra. Men det ligger inga värderingar i den blicken! Hur kan ni veta vad jag tänker? Jag skulle även titta lite extra på en nunna, en geisha, en hindu, en punkare, en präst. Ens kläder är ett uttryck för vem man är, varför får man inte titta?
    I mina ögon kan en en slöja på ett vackert sätt rama in ett ansikte, precis som jag tycker en kort kjol kan framhäva ett par snygga ben och jag tycker om estetik, är det förbjudet att titta, är det på något sätt kränkande för er?

  • non compos mentis

    Fast eftersom jag är lite blyg händer det att jag tittar ur ögonvrån (snett ) Nåja poängen är ju att titta kommer jag alltid att göra på människor som ser annorlunda ut (än jag)på något sätt.

Svar på tråden Varför bär man slöja??