Inlägg från: tvåtjejersmamma |Visa alla inlägg
  • tvåtjejersmamma

    klanka inte ned på oss som väljer att gå hemma. Så här tycker jag :)

    Jag är själv hemmafru, eller hemmamamma som jag föredrar att kalla mig. Jag har varit hemma sedan min äldsta dotter föddes för 7 år sedan (så det är läääänge!). Jag upplever, precis som du TS, att många ser oss som "snyltare" och "samhällsparasiter".
    Men detta beror helt och hållet på okunnighet. Jag har under den här tiden inte fått ett öre från samhället. Inga bidrag (eftersom vårdbidraget infördes när min yngsta redan fyllt 4 år).
    Jag har helt och hållet levt på min man. Jag har inte kostat samhället en krona!

    Men....jag tror också att många, precis som tidigare inlägg skriver, är avundsjuka och gärna skulle ha varit hemma om de kunnat.

    Dessutom vet jag att det där med att se ner på den andra parten, faktiskt går åt båda håll.
    Tyvärr vet jag en del hemmamammor som ser ner på arbetande mammor, för att de arbetar och lämnar sina barn på dagis "så många timmar varje dag".

    Vi borde istället lära oss att acceptera varrandra, lära av varrandra och förstå att alla gör det som de tror är bäst för den egna familjen och de egna barnen.

  • tvåtjejersmamma

    Pysse skrev 2009-02-27 09:48:21 följande:


    Men snälla ni - jag är inte det minsta avundsjuk på någon som frivilligt väljer att vara hemmafru. Jag kan bara inte förstå det - hur man frivilligt gör sig ekonomiskt beroende av någon annan och hur man står ut att vara hemma hela dagarna. Både jag och min man har jobbat omlott under hela bebistiden nästan - och vi hade inte dagis förrän sonen blev 3 år. Vi hade mycket väl klarat oss på bara min lön, men min man skulle aldrig trivas med att vara hemmaman.
    De flesta av oss gör det faktiskt inte för vår egen skull, utan för att vi tror att det är bäst för barnen.
    Det handlar helt enkelt om att vi väljer att leva "sporadiskt" och enkelt för att barnen ska slippa vara på dagis för mycket, och istället kunna vara hemma hos sin mamma, eftersom vi tror att det är bäst för våra barn.

    Lägg märke till att jag skriver VÅRA barn, inte ALLAS barn! Jag är fullt medveten om att vår lösning inte passar alla familjer och barn!
  • tvåtjejersmamma

    lillasmilla skrev 2009-02-27 09:55:16 följande:


    Ts, nu är jag hemma och mammaledig, och skulle gärna fortsätta att vara hemma läänge. Men jag undrar, får man ha dagisplats (15h) även om man är hemmamamma?
    Hejsan! Nej, jag fick inte ha det i alla fall, så det undrar faktiskt jag också över.

    Jag trodde att man var tvungen att vara arbetsökande, eller föräldraledig.
Svar på tråden klanka inte ned på oss som väljer att gå hemma. Så här tycker jag :)