Ge mig ditt enklaste kyckling-gryta-recept (helst på kycklinfilé)
Har du ett gott recpet på kycklinggryta?
Jag söker efter det och har total idétorka. Gärna ett enkelt vardagsrecept där kycklingfilé ingår.
Har du ett gott recpet på kycklinggryta?
Jag söker efter det och har total idétorka. Gärna ett enkelt vardagsrecept där kycklingfilé ingår.
kyckling file
kokosmjölk
chili sås (sån med kärnor i)
turkisk yougurt eller liknande
så kan man ha typ vad man vill tex
champinjoner
paprika
lök
så ris till :D
Strimlad kycklingfile´, purjo, paprika, steks och så rör man ner Keldas thaisoppa och reder den lite eller stoppar i nudlar som får koka med. Snabbt lätt, enkelt o GOTT!
Stek strimlad kycklingfilé.
Gör en currysås på pulver eller köp på burk.
Blanda i paprika, minimajs, bambuskott o vattenkastanj, ev även broccoli.
Värm allt.
gå till den asiatiska delen i affären.
Köp en burk kokosmjök och en påse Paneng Red Curry Spice Mix.
Stek kycklingen, häll i kokosmjölken och kryddblandningen. Servera med jasminris!
Färdigt!
jag tycker det är supergott och det är snabblagat!
Hacka en lök
Fräs lök och strimlad kyckling i lite smör.
krydda med cayennepeppar.
Häll på lite vatten och grädde - red av med lite maizena
salta och krydda ev med lite vitpeppar och mer cayennpeppar.
låt puttra tills kycklingen är helt genomkokt.
Servera med ris.
Kokos mjölk
Kykling file
Wokgrönsaker
Vitlök
Ris
Skär kyklingen i små bitar, fräs på dem och blanda sedan i grönsakerna. Häll på kokosmjölken och pressa i massor med vitlök. Låt allt stå och puttra i ca 15-20 min medans riset kokar. Klart.
4-5 stkycklingfile i strimlor
1 strimlad purjolök
1 dl mango chutney
1 -2 tsk sambal olek (syrka på mat avgör mängd)
1 msk kycklingfond
2,5 dl matl grädde
1-2 dl lätt creme fraiche
1 msk soya
salt o peppar
Stek kyckling o purjo, häll i resten av ingrediensenra och låt puttra till kyckling är färdig.
tar inte längre tid än vad riset kokar eller pastaskruvarna Lovar att barn som vuxna kommer att älska detta.
lycka till
Skär kycklingen i bitar. Stek i smör. Krydda med salt, peppar, (mycket) curry, chilipeppar och cayennepeppar efter smak. Häll över lite grädde och låt koka ihop. Häll sedan i resten av grädden, chilisås och låt koka i ca 15 minuter. Strö över jordnötter. Servera med ris och en god sallad.
1 kg kycklingfilèer
Salt
Peppar
Sås:
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 tsk dijonsenap (kan du låta bli om du inte tycker om)
1 köttbuljongtärning
1 pkt bacon, strimlat och stekt
1 dl riven ost
Skär kycklingen i bitar. Bryn så de får färg (de blir klara i ugnen sen), salta och peppra.
Smöra en ugnsform och lägg kycklingen i botten.
Blanda såsen och smula i köttbuljongen.
Lägg baconet över kycklingen och häll över såsen. Strö över osten.
Sätt in mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
Servera med kokt ris till, sallad och ett gott bröd.
Detta är lika gott att värma dagen efter (nästan godare)