0 Följare 0 Följer

Yosa

Flerbarnsförälder

Lillebror Albin är nu ett år (kära nån vad tiden går). Nu har han lärt sig att gå sen någon månad tillbaka. Storsyster Elin är nu snart 4 år och blivit en riktig "4 åring". Funderar mycket och frågar om allt. Frågar hur himlen känns och varför Berta (min avlidna mormor) inte äter någon mat där nere i graven. Hon är så kär i sin Lillebror och tycker det är roligt nu när de kan gå hand i hand genom rummen :-).Lillebrors största idol är Storasyster. Lyckan är när hon kommer hem:-)


:-p Hej på er! Jag är en 78:a som bor i Mariestad. Där bor jag med min Peter, vår dotter Elin,vår son Albin och vår svarta kisse Iris. Elin :-) är född i mars 2005 och Albin :-) är född i januari 2008.

Jag jobbar som förskollärare och Elin går på en annan förskola nära där vi bor. Hon stortrivs där. Min sambo jobbar lite "huller-om-buller-tider" så de två har en hel del dagar ensamma utan mig.

Fast just nu är jag föräldraledig med Albin och Elin går 15 tim/vecka på sin förskola.

På min fritid tycker jag om att grejja med huset och trädgården. Att så fröer och få upp härliga plantor är ett stort intresse. Önskar bara att man hade lite mer tid för det :-( . Att bjuda hem vänner på lite mat, umgås och prata är också trevligt. Jag tycker om att promenera (gymping etc. är inte min grej). Lediga sommardagar åker vi gärna ut i båten. Min sambo gillar att fiska och jag badar hellre. Hovden (Vänern) är paradiset. Dagsutflykter med matsäck är också något vi hittar på ibland. Vinterhalvåret blir det en hel del dator.

Elin är allergisk mot ägg. Tidigare även allergisk mot mjölkprotein. När hon var drygt 2 år växte det bort (gör det oftast då det gäller mjölkptoteinet) På min blogg finns en del recept o tips (fylls på då och då) om ni skulle behöva. Numera finns det också en berättelse om Elins kolik, allergitester etc på min blogg. Jag har även "hittat" en del andra föräldrar här på FL som har barn med samma allergi.

Hör jättegärna av dig om du vill ha råd vid ägg och mjölkallergi samt tips och idéer vid kolik!!

Albin har haft problem med magen och har nu konstaterad reflux. Gjorde gastroskopi i sep-08. Han får Zantac sen några månader tillbaka och de hjälper verkligen. De gånger vi hållt upp av olika anledningar har det märkts stor skillnad på honom. Jag sitter ibland i reflux-tråden och äggallergi-tråden här på familjeliv. Annars hittar ni mig i diverse barn-trådar.


Studsa gärna förbi och skriv något hemma hos mig...:-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-p Kolla på denna lilla skratt-killen:
:-p eller denna lilla goding: www.2000greetings.com/gecko.swf

:-p eller denna baby som är helt otrolig:
:-p eller denna pruttande lilla baby. Nu vet ni varför man inte ska använda puder:
På kortet är det lilla Elin :-p som vinkar och ler till oss på ultraljudet! :-) :-D~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

OM ETT BARN
av Dorothy Law Holte

Ett barn som får mycket kritik
lär sig att fördöma.
Ett barn som får möta fientlighet
lär sig att slåss.
Ett barn som görs till åtlöje
utvecklar osäkerhet.
Ett barn som ständigt får uppleva skam
utvecklar skuldkänslor.


Ett barn som behandlas med tolerans
lär sig generositet.
Ett barn som får uppmuntran
utvecklar sin självkänsla.
Ett barn som bemöts med vänskap
lär sig känna förtroende.
Ett barn som får uppleva rent spel
lär sig rättvisa.
Ett barn som accepteras och respekteras
känner trygghet.

-------------------------------------------------------------
:-) ;-) :-D :-p :-) ;-) :-( 8-) :-? :-) :-D 8-) :-[ ;-)
Allt innehåll i bildgalleriet är skyddat av upphovsrättslagen och får inte användas utan min tillåtelse. Att bryta mot upphovsrättslagen kan leda till böter och/eller fängelse i max 2 år. läs mer på:

STOPPA BARNPORREN VIA INTERNET.
ser ni något anmäl det här:
www.rb.se/hotline/ ;

Eller mejla direkt till rikskriminalpolisen:
childabuse@rkp.police.se

DETTA BORDE ALLA
HA PÅ SIN SIDA.
KOPIERA DETTA OCH LÄGG PÅ DIN SIDA!
----------------------------------------------------------

Puss :-p
Glad :-)
Skrattar :-D
Ledsen :-(
Blinkar med ena ögat ;-)
Glasögon 8-)
Åh, nej! :-o
Arg :-[
Förvånad :-?


Den här medlemmen har inte fyllt i sin profil.