Inlägg från: lucky65 |Visa alla inlägg
  • lucky65

    Vi som blivit mammor (för första gången eller igen) vid 40+. (II)

    Primrose skrev 2009-03-23 23:21:52 följande:
    Välkommen, Molly! I v. 26 redan - det låter dramatiskt. Han ser urgullig ut på bilden!I dag frångick vi gröten och O fick palsternacka i stället. Han blev först litet förvånad men åt sedan med god aptit.I natt vaknade lillen skrikande och han var helt otröstlig och kändes inte kommunicerabar i säkert tio minuter. Han såg dödsförskräckt ut och tårarna sprutade. Så har han aldrig gjort förut. Kan det vara mardrömmar, så tidigt? (han blev fem månader i går)Pensée: Var det du som också hade haft problem med händerna efter graviditeten (minnet är kort!)? Vad var det inflammationen kallades, var det senskideinflammation? Jag besökte en allmänläkare för några veckor sedan och han sa att jag inte hade triggerfinger utan senskideinflammation (i ringfingret). Han skickade en remiss till en handkirurg (3-9 månaders väntetid). Jag hittade precis den här informationen, och du hade väl problem med tummen och fick kortison? Allmänläkaren sa inget om kortison. Han sa också att det inte skulle försvinna av sig själv, men det verkar nästan som att det skulle kunna ske, enligt texten. Det verkar ju också som att det skulle kunna vara triggerfinger jag har. Nåväl, jag får hoppas att det går bort av sig själv."En senskideinflammation och förträngning kan ske i senfacket till två av tummens senor på tumsidan av handleden. Tillståndet som kallas morbus de Quervain och drabbar kvinnor mer än män och kan uppstå i slutet av graviditeten eller månaderna efter barnets födelse. Obehandlat kan tillståndet ge smärtor i sämsta fall 2-3 år men kan lätt brytas på 2-3 dagar med en kortisoninjektion in i senskidan och behöver då sällan opereras.Samma senskideinflammation kan drabba tummen böjsena och ger då smärta i på djupet i handflatan på tumsidan. Behandlingen är den samma som de Quervain.En senärta kan uppstå i handflatan på fingerböjsenor och kan ger smärta och svårighet att räta ut ett finger sk triggerfinger. Tillståndet går vanligen i spontan regress efter några månader (snitt 6-9), kortisoninjektion eller operation kan behövas i besvärande fall."Ursäkta långt inlägg om mitt lilla finger!
    Hej!
    Jag är också 40+... t o m 44 i höst och har en son som fyller 1 år i april. Härlig tråd där man kan prata med jämlikar

    Apropå tidigare inlägg så hade jag också senskideinflammation i somras. Fick gå med nån slags skena ett tag men det funkade ju inte så då fick jag en kortisonspruta. Efter det har jag inte haft några problem. Börjar iofs få lite ont i andra handen!

    Hur går det för alla med överflödiga gravkilon? Jag tycker det är så jobbigt! Har haft ganska "ont i kroppen" ett längre tag... framför allt höfter, ben, fötter så även om jag är ute och går varje dag så blir det inga "power walks" direkt - orkar helt enkelt inte. Går på sjukgymnastik nu och kör en del övningar hemma, måste stärka ryggen. Sjukgymnasten tror att det är ren och skär överansträngning av musklerna och för hög belastning. Jag har ca 8-10 kg övervikt... och så väger ju sonen drygt 10 kg nu, det blir mycket om man lägger ihop. Är dessutom ensam med honom så jag får ju ingen avlastning. Är det någon som känner igen sig? Jag vill ju vara pigg och ha "spring i benen" men nu känns det mest tungt
Svar på tråden Vi som blivit mammor (för första gången eller igen) vid 40+. (II)