Inlägg från: marsed |Visa alla inlägg
  • marsed

    Vi som blivit mammor (för första gången eller igen) vid 40+. (II)

    Har också hittat hit nu....
    Här mår vi äntligen bättre från magsjukan....bara pojkvännen som är kass av sin förkylning ännu. Dessutom är Amilia gaddad nu, dvs hennes första tand har kommit fram! Så nu tror vi mycket av hennes "magsjuka" istället har berott på tanden för hon är mycket piggare nu men fortsatt lös i magen och kinkig med maten. Kvällarna är jobbigast då hon är gnällig och grinig och inte vill somna så det blev alvedon även igår kväll. Många uppvaknanden på natten dessutom så jag är helt slut när morgonen kommer. Pojkvännen sover som vanligt som en död och hör ingenting medans jag vaknar för minsta gny och bök....
    Har fått ett startdatum nu....börjar jobba den 11 maj! Ev kan det bli lite tidigare, mitten eller slutet av april men det är osäkert så jag siktar in mig på det datumet iaf. Så förhoppningsvis får jag vara hemma 2 månader till....

    majsan2: Jag har 2,5 kg kvar nu efter 7 månader....och helt absurt så gick jag UPP i vikt med ett halvkilo nu när jag var magsjuk istället för att tappa.... Men förutom dom kilona så är det ytterligare 6 som jag ska ner som jag hade för mycket redan innan graviditeten. Hade ju en förhoppning om att vikten skulle rasa med hjälp av amningen men så har det ju inte varit tyvärr. Läste att för en del så rasar dom först när dom SLUTAT amma istället så nu står hoppet till det! Har inte kunnat träna nåt nu de senaste veckorna pga all sjukdom så det har ju inte gjort saken bättre.

  • marsed
    Lyckoprinsessan skrev 2009-03-11 14:13:37 följande:
    Jag gick inte ner förrän efter avslutad amning med mitt första barn... Men då rasade kilona
    Var det när du slutat amma helt eller när du slutade helamma? Jag har ju tänkt fortsätta delamma några månader till iaf....helst upp tills hon är 1 år.
  • marsed

    Molly i Skåne skrev 2009-03-19 17:13:18 följande:


    Hej!Oj-vilken bra tråd! Har faktiskt letat på FL efter er-men inte haft tur förrän idag!Trodee jag var´typ äldst på hela sajten....! Får man vara med, fast man inte varit det från början?Jag är nu 44 och fick en liten kille i v.26 i fjol-han är nu 15 månader-och världens finaste- sen har jag sen innan 2 killar 14 och 23 och en flicka 19.
    Självklart är du välkommen hit till oss! Oj...v26!!!!...det låter tufft!
  • marsed

    Hej tjejer! Här har vi haft andra omgången med magsjukan som äntligen gett med sig. Först var det jag och tonårsdottern som blev jättedåliga men mannen och lillan verkade klara sig. Sen var vi friska bara nån vecka så var det dags för Amilia att bli dålig med kraftiga diarréer. Hon klarade sig från kräkningar som tur var men hade nästan 40 i feber och sov mest. Var rädd för uttorkning som din lille Pensee eftersom hon inte alls var sig lik så det blev en tur till akuten förra helgen där vi fick mata med vätskeersättning var 5:e minut i 6 timmar. Hon piggnade till av det iaf så vi blev hemskickade. Därefter har det varit ett eländigt att få i henne mat...bara bröstet och ersättning som tillägg har dugt. Mycket av min mjölk sinade när jag själv var så magsjuk så vi har fått komplettera med ersättning. Efter några dagar började även lite gröt slinka ner....och majsvälling för att få ordning på diarren. Mellan matningarna har det varit en rätt så gnällig liten tjej....massor av blöjbyten och tvättmaskinen har gått i ett med alla nerbajsade kläder. Det var först nu i helgen, efter 1 vecka alltså, som diarreen är borta och hon har börjat äta även annan mat. Men vi har fått börja om från början med smakisar mer eller mindre och dessutom har hon börjat vakna för amning varannan timme på natten igen! Hon som sovit så bra på nätterna dom senaste 3-4 månaderna..... Hoppas nattamningarna upphör så snart hon får i sig mer mat dagtid för annars fattar jag inte hur jag ska orka när jag börjar jobba i maj. Men hon är pigg och glad för övrigt iaf...det är bara mamma som är helt utmattad och sliten. Har ont i varenda muskel och led i kroppen efter allt bärande den senaste veckan plus att jag och tonåringen åkte på magsjukan IGEN just när lillan började återhämta sig. Visserligen bara feber, ont i leder, diarre och ett ständigt illamående den här gången men illa nog.
    Här är det nog fler tänder på gång också tror jag....hon gnuggar allt hon kommer över ihärdigt mot övergommen, dregglar som niagarafallet så frågan är när nästa par gaddar dyker upp.

    Pensee: Känner verkligen med dig!!! Det är hemskt när de små är sjuka....

    Vangelia: Vad skönt att allt gått bra!

  • marsed

    Glad Påsk på er alla! Här har vi varit uppe i stugan över påsken. Det var riktigt härliga dagar i solen. Amilia njöt för fullt hon med men det var lite struligt med sömnen....bara sista natten som hon sov från det jag la henne till morgonen. De andra nätterna sov hon också men vaknade ofta hela kvällarna och blev jätteledsen. Antar det berodde på den obekanta miljön eftersom hon bara varit där en gång tidigare när hon bara var 2,5 månader. Däremot hoppade hon över morgonamningen runt 5-6 tiden på morgonen och lät mamma få sovmorgon ända fram till kl 7.30!

    Själv fick jag en fin påskpresent på lånfredagen genom att återfå min mens med besked. Blödde rejält och hade bara två bindor där uppe och affären var stängd så det blev till att ta till en nödlösning och använda en av Amilias blöjor! Hehehehe.... Känns konstigt att ha mens igen efter att ha sluppit den i 17 månader. Fast jag trodde nog jag skulle fått tillbaks den för länge sen eftersom det var flera månader sen jag nattammade, förutom när hon varit sjuk eller varit i nån fas. Så det är först nu när det bara är amning på morgon och kväll som den kommit tillbaks....skumt att det kan vara så olika från person till person. Det är med lite blandade känslor....skönt att ha sluppit den så länge och samtidigt skönt att den är tillbaks, som en bekräftelse på att min kropp funkar som den ska liksom, att den är helt återställd efter barnafödandet. Hmmm....lät lite flummigt men hoppas ni fattar vad jag menar. Hade en del mensvärk första och andra dagen och har ju blött mer än vanligt och blöder fortfarande. Vet inte om det bara är för att det är första mensen eller om det beror på kopparspiralen. Det lär väl visa sig vid nästa mens antar jag. Är ju lite orolig för att både blödning och smärta ska bli värre pga spiralen eftersom jag även i normala fall har kraftiga menssmärtor.

    Dags att byta bajsblöja!

  • marsed

    Sanna Stina och Lyckoprinsessan:
    Jag använde mig av s.k P-dator innan jag blev gravid eftersom jag inte tål hormoner och inte heller kondom. Det funkade alldeles utmärkt under ett år tills jag och pojkvännen var lite oförsiktiga vid ett tillfälle och lilla Amilia blev till. För att den ska vara så säker som möjligt så krävs det ju att man ska avstå från samlag när den "visar rött" vilket vi då inte alltid gjorde utan körde med avbrutet istället. Trodde väl inte att min fertilitet var så god vid min ålder så jag invaggade mig i en falsk säkerhet. Nu känns det ändock som att jag faktiskt gjort mitt vad gäller barnafödande....skulle väl kunna tänka mig ytterligare en liten men vill ju inte ha för tätt och då skulle jag vara över 44 om det skulle bli nån mer isf. Jag är jättetacksam för lilla Amilia eftersom jag ju faktiskt inte trodde jag skulle få fler barn efter min tonårstjej så jag känner mig nöjd ändå. Iaf så blev det därför kopparspiral nu för min del för att ha ett säkert skydd som ändå är hormonfritt. Det kändes lite obehagligt mest när jag satte in den men hade då tagit ett par panodil en timme innan för säkerhetsskull.

  • marsed

    Hej tjejer!
    Det är inte ofta man hinner skriva här längre. Amilia är nu lite över 8 månader, sitter själv och ålar iväg som en vilde. Hon är ute efter ALLT hon ser!!! Det är bara en tidsfråga nu innan hon kryper för jisses så hon ligger i hårdträning.....hehehe. Nu äter hon som en häst....det bara vände tvärt! Det är gröt till frukost, lunch, middag och sen gröt till kvällsmat. Dessutom morgon- och kvällsammar jag fortfarande och hoppas kunna fortsätta med det några månader till. Är bara hemma 3 veckor till innan det är dags för mig att börja jobba och mannen att bli hemmapappa. Usch vad jobbigt det känns att den här tiden är över och att jag inte får vara med henne längre hela dagarna. Samtidigt ska det bli kul att träffa kollegor och prata om annat än bebis. Har oerhört kluvna känslor.....

    Något som bekymrar mig är att jag antagligen överansträngt höger handled. Vill minnas är ni är några som haft bekymmer med det....??!! Det började med att handleden ömmade och det liksom högg i den när jag gjorde vissa rörelser. Nu går smärtan även ner i själva handryggen och ibland i handloven. Det gör jätteont när jag ska skära bröd eller lök och det är knappt jag kan göra det alls. Det liksom molvärker av och till hela tiden men när jag gör vissa rörelser så hugger det med skärande smärta i både hand och handled. Kan ju inte precis börja min återgång till arbetet med en sjukskrivning så jag måste verkligen bli av med det här innan dess! Så imorgon ringer jag vårdcentralen för att få en tid. Vet inte hur mycket det påverkar att jag hade karpaltunnelsyndrom under graviditeten??!!

    Dags för sängen.....tjing på er!

  • marsed

    Verkar som om det "bara" var en överansträngning och inflammation i handleden. Kan ta tid att läka sa läkaren och skrev ut tabletter som är smärtlindrande och anti-inflammatoriska som jag ska ta vid behov. En vecka kvar tills jag börjar jobba nu....känns skumt och overkligt.

Svar på tråden Vi som blivit mammor (för första gången eller igen) vid 40+. (II)